Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2009, 00:34   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down Ulusalcı gazete ŞİFRE ÇÖZDÜ ...

Ulusalcı gazete ŞİFRE ÇÖZDÜ

Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Norşin" olarak bah­settiği ilçenin sırrı..

Türkiye'yi geren "Kürt açılımı" polemiği, Cumhurbaşkanı Ab­dullah Gül'ün Bitlis'in Güroymak ilçesin­deki konuşması, Yeniçağ gazetesi tarafından böyle manşete taşındı.

Cumhurbaşkanı Ab­dullah Gül'ün, eski adı "Norşin" (Doğ­rusu Nurşin dir - Yeniçağ) olarak bah­settiği ilçe, Said-i Nursi'nin ilk medrese eğitimini aldığı yerleşim bölgesidir.

TAĞ MEDRESESİ
Necmeddin Şahiner'in kaleme aldığı "Bilinmeven taraflarıyla Bediüzzaman Said Nursi" adlı kitapta Nur­si'nin Tağ Medresesi'ne ilk adım atışı şöyle anlatılıyor.

MOLLA ABDULLAH
Küçük Said, Hizan Şeyhi Seyyid Nur Mehmed Efendi'nin yaylasında bir müd­det kaldıktan sonra, Molla Abdullah ile beraber Nurşin'e geldi.

NURSLU TALEBELER
TAĞ Medresesi sahibi Abdurrahman-ı Taği, Nurslu talebelere yakın alaka gösterirdi. Kış geceleri üşümemeleri için üzerlerini örterdi.

"BUNLARA İYİ BAKIN"
Ayrıca medresenin ileri gelen bü­yük talebelerine: 'Bu Nurslu talebelere iyi bakın, bunlardan biri din-i mübin'i İslam'ı ihya edecek. Fakat hangisidir, ben de bilmiyorum' derdi.

(Yeniçağ)

Said-i Nursi geleneğinden gelen YENİ ASYA'cılar da haberi kendi bakış acılarıyla mansete taşıdılar

ensonhaber

Konu Gölge tarafından (08-12-2009 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir..
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder