Alıntı:
Emir Timur Nickli Üyeden Alıntı
Açılım yoksa biz kaç aydır neyi konuşuyoruz ? Yazık yani açılım olmazsa beşeriyyet yüksek Kürt medeniyyetinin katkılarından mahrum kalacak. Sayın Bakan bir an evvel bu işi çözüme kavuşturmalıdır. İnsanlık alemi bu açılımı bekliyor. Bu açılım mazlum milletlere örnek olacak.
|
Bunlar nabız yokluyorlar. Yapsak ne tepki görür diye . Nabzı ölçüp ona göre şerbet verecekler. Anlamıyorum ki nedir bu açılım mevzusu. Biz Türkler bu Kürtlere soykırım mı yapmışız , onlara baskı mı uygulamışız , yan gözle mi bakmışız , tavuğuna kışt mı demişiz anlamıyorum ki. Acaba bu hükümet Kürtlerin ne eksiğini gördü de onlara eksik verilen hakları tamamlamak istiyor.
Her Kürt memur oluyor, Her Kürt okul okuyor , her kürt milletvekili oluyor , her kürt askeriyede çalışıp rütbe alabiliyor. Ben Kürt bölgesinde yaşıyorum hepsi kürtçe konuşabiliyor. Kimse sen neden kürtçe konuşuyorsun demiyor.
Eeee . Sorun nerde o zaman. Sorun PKK da. Yıllardır bu ülkede >Kürtlerin hakkını savunuyorum ayağına Kürt vatandaşa ezilmişlik duygusu aşıladı. Şimdi Hükümet ise Kürtlerin asıl sorunu olan PKK yı temizlemek yerine , Bölgede ki işsizlik sorununu çözmek yerine , Eğitim ve sağlık sorunlarını çözmek yerine PKK nın sorunlarını çözme açılımı yapıyor. Ne uğraşıyorsun kardeşim açılımla maçılımla. Sen eğitim sağlık ve ekonomik sorunları çöz gerisi zaten çözülür.
Sorunların çözümüne karşı değilim. Ancak teröristin sorunu bizi ilgilendirmez. Varsa bir sorunu kendisi çözsün. Hükümetin çözmesi gereken sorun ne PKK ne de DTP nin sorunlarıdır. Çözülmesi gereken sorun Kürt halkının olduğu gibi Türk halkının sorunları olan işsizlik , sağlık , eğitim, güvenlik, altyapı vs sorunlarıdır. İşi başka mecralara kaydırırsanız bu halk şöööyle açılıp bi tokat atar ki size neye uğradığınızı şaşırırsınız. İşte o zaman sizi AĞA BABALARINIZ dahi kurtaramaz. Bu ülkenin kırmızı çizgileri var. İşi etnisite boyutuna getirirseniz bu çizgiler renkten renge girer. Birilerini memnun edeceksiniz diye Ülkenin kaderiyle oynayamazsınız.