Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-13-2009, 19:08   #8
Kullanıcı Adı
redyellow
Adem beycğim, yalçın beyin ilk yazısını sanırım gözden kaçırdınız.

Alıntı:
YALÇIN KARACA Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Erbakan Hoca , islam adına çok güzel işler yapacağına inanıyorum , Siyaset arenasına siyaset renkine bürünmek çok farklı şeyleri gerektirir. Gönüllere islamın sevgisini kazandırmak insanların yozlaşmış her düşüncesini motive etmek ve böyle bir kurum haline gelerek hizmet etmek çok manidar olurdu acizane. Siyaset ile islam modeli maalesef ülkemizde mevcut güçlere karşı siyaset yapmaya olanak vermiyor bazen bu modeli alarak yol alırsın hizmet edeyim diye samimi gayret gösterirsin akabinde verilen zarar bütün mana ve kök alemini dejenere eder olur. BEn bütün samimiyetim ile söylüyorum Sevgili Hocamız ve Sp si siyasetten elini çekse islam adına faaliyet gösterse çok daha verimli olur. Bu ülkede sadece islam egolü ile siyaset yapmak şimdilik mümkün değil ne zihin olarak bu tabana sahibiz nede fikri olarak geniş mutabakatımız var..
Ben yalçın bey kardeşimin bu cümlesini öyle anladım ve onun için yazdım

Alıntı:

* Hayır efendim bunu istemek hoyratca ifade etmek benim haddime değil tabiiki , Ak parti ile Sp partisinin tüzükleri eylemleri batı ve küresel güçlere göre değişiklik arz ediyor . Sp partisinin daha çok islam yaşamını öncelemesi ve bu gömleğe sahip olması güzel ama ülke deki mevcut dinamiklere göre siyasi manevralar yapmasına engel olduğu için uygun görmüyorum yoksa samimiyetlerinden islam için devlet için mücadele verme davalarını takdir ediyorum etmemiz de gerek. Mesela bu gün AB diyi hiristiyan külübü olarak gören bütün enerjsini islam toplumlarına ceviren hatta ABD yide emperyalist güç olarak algılayan bir hareketin bu ülkede siyasey yapabilme ihtimaline inanmadığım için SP nin siyasi hareketini benimsemem. TAbiiki inançlı ve dava ekseninde olan insanlar siyasette olaçak ama bir şeylerin değişmesine olanak sağlayabilmemiz için çok dikkatli ve titiz hareket etmemiz gerek bunuda Ak parti yapıyor ama SP nin gündemlere gelen görüşlerine göre söylüyorum imkansız. Düşünün o kadar evrensel bir vizyonunumuz var (ak parti )bütün dünya ülkeleri ile yakın ilişkilerimiz var , bütün görüşlere ve farklı yaşamlara karşı hatta farklı dinlere karşı açılımlarımız var ama hala belli ideolojik cevre bizleri şeriatt gelecek diye engelleyebiliyor. Hak olan başörtüsünü bile bir partinin kapatma gerekcesi sayan bir ülkede biz nasıl sadece islam ideolojisi taşıyan bir partiyi iktidara getirebiliriz bütün mesele bu güzel abicim..*
Teşekkürler.

Çalışmak...çalışmak...çalışmak... daha çok çalışmak, didinmek, uğraşmak. Ülkenin hangi dinamikleri ne yaparsa yapsın daha çok çalışmak.

Sonuç: bugün ki ortam ve iktidar.

Onlar (mesela başörtüsü düşmanları) bu ülkeye gökten zembille inmediler, onların yaptıklarının tersini niye biz yapamayalım?

Ha biraz zaman alır ama mutlaka yapılabilir. Ve bu mutlaka siyaset yoluyla yapılır,başka yolu yoktur. (iran gibi bir devrimden başka)

Selam ve muhabbetlerimle.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla