11.Ramazan gecesi(31.8.2009-pazartesi gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle dört rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:50 yıllık günahlarına keffaret olur
11.Ramazan gecesi yasinimiz(31.8.2009-pazartesi gecesi): bu geceki Hz.Hasan(r.a) Efendimizin ruhu için
11.Ramazan günü sünneti:kıyafetlerimizi oturarak;sağdan giyip soldan çıkaralım inş(kıyafetleri giyip çıkarırken Rabbimize örtünmek için verdiği kıyafetler içinde şükretmeyi unutmayalım dostlar )
12. teravih namazının fazileti(31.8.2009-pazartesi akşamı):Kıyamet günü öyle bir hale gelirki yüzü ayın on dördüncü gecesindeki gibi parlar.
11.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Gaffârazzünûb (Ey günahları bağışlayan-EN AZ 100 DEFA )
* 11’inci hatırlatma:
Muhtaç ve aç hayvanlara Ramazan’da özellikle merhamet ve şefkat gösterelim. Bir karıncayı bile ezmeyelim. Unutmayalım ki, karıncanın bir Sahibi vardır, hesap sorar, ceza verir
Ramazan'da her güne bir dua
دعاء اليوم الحادي عشر: اللهمّ حَبّبْ اليّ فيهِ الإحْسانَ وكَرّهْ اليّ فيهِ الفُسوقَ والعِصْيانَ وحَرّمْ عليّ فيهِ السّخَطَ والنّيرانَ بِعَوْنِكَ يا غياثَ المُسْتغيثين.
11. Günün Duası: “ALLAHumme habbib ileyye fîh’il-ihsan, ve kerrih ileyye fîh’il-fusûge ve’l-isyan, ve harrim aleyye fîh’is-sehate ve’n-nîran, bi-avnike ya ğiyas’el-musteğisîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve günahtan beni nefret ettir; gazabını ve –cehennem- ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı!
12.Ramazan gecesi(1.9.2009-salı gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle on rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:Peygamberimiz ona şefaat eder
12.Ramazan gecesi yasinimiz(1.9.2009-salı gecesi): bu geceki Hz.Hüseyin (r.a) Efendimiz ruhu için
12.Ramazan günü sünneti:bugün evden çıkarken;önce ayakkabımızı ters çevirip çırpalım,evden sol ayakla çıkıp ilk sağ ayakkabımızı giyelim.eve girerken de sağ ayakla girelim inş.
13. teravih namazının fazileti(1.9.2009-salı akşamı):Kıyamet gününe her türlü kötülüklerden emin olarak gelir
12.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Gaffârazzünûb ] (Ey günahları bağışlayan-EN AZ 100 DEFA )
* 12’inci hatırlatma:
Ramazan sabır ve tahammül ayıdır. Bu ayda öfkelenmeyelim, kimsenin kalbini kırmayalım. Haklı da olsak, bazı haklarımızdan vaz geçelim, fitne ve fesat çıkmasını önleyelim
دعاء اليوم الثاني عشر: اللهمّ زَيّنّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين.
12. Günün Duası: “ALLAHumme zeyyinnî fîhi bi’s-sitri ve’l-ifaf, vesturnî fîhi bi-libas’il-gunûi ve’l-kifaf, vehmilnî fîhi ala’l-adli ve’l-insaf, ve aminnî fîhi min kulli ma ehafu bi-ismetike ya ismet’el-haifin.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan -Rabbim-
13.Ramazan gecesi(2.9.2009-çarşamba gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle altı rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:günahları deniz köpüğü kadar olsa da yok olur
13.Ramazan gecesi yasinimiz(2.9.2009-çarşamba gecesi): bu geceki Hz.Zeynel Abidinin ruhu için
13.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;bugün bir çocuğun başını okşayalım.Efendimiz gibi onlara sevgi ve merhamet gösterelim.onların birer melek olduğunu unutmayalım
14. teravih namazının fazileti(2.9.2009-çarşamba akşamı):Melekler şu şekilde onun lehine şahitlik ederek:
-Bu kimse teravih namazı kıldı.Bundan sonra ALLAH onu hesaba çekmez.
13.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Gaffârazzünûb ] (Ey günahları bağışlayan-EN AZ 100 DEFA )
* 13’inci hatırlatma:
Haram kazançlardan ateşten kaçar gibi kaçalım. İhalelere fesat karıştıran, devlet ve belediye bütçelerini hortumlayan, “Şirketlerin” kasalarını babalarının malı gibi kullanan, saçı bitmedik yetimlerin haklarını yiyen alçaklardan uzak duralım. Onların yemeklerini yemeyelim, çaylarını içmeyelim.
دعاء اليوم الثالث عشر: اللهمّ طَهّرني فيهِ من الدَنَسِ والأقْذارِ وصَبّرني فيهِ على كائِناتِ الأقْدارِ ووَفّقْني فيهِ للتّقى وصُحْبةِ الأبْرارِ بِعَوْنِكَ يا قُرّةَ عيْنِ المَساكين
13. Günün Duası: “ALLAHumme tahhirnî fîhi min’ed-denesi ve’l-egdar, ve sabbirni fîhi alâ kainat’il-egdar, ve veffignî fîhi li’t-tuga ve suhbet’el-ebrar, bi-avnike ya gurrete ayn’il-mesakîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru!
14.Ramazan gecesi(3.9.2009-perşembe gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle dört rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:bu namazı kılanın;rızkı bereketli olup mühim istekleri verilir.yıl içerisinde ölürse şehit mertebesine ulaşır
14.Ramazan gecesi yasinimiz(3.9.2009-perşembe gecesi): bu geceki Hz.Zeynel Abidinin ruhu için
14.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;yeme-içme ve birşeyler doldurma işinde hep sağ elimizi kullanalım bugünde inş
15. teravih namazının fazileti(3.9.2009-perşembe akşamı):Melekler arş ve kürsü taşıyanlar onun bağışlanması anında selat okurlar.
14.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Gaffârazzünûb ] (Ey günahları bağışlayan-EN AZ 100 DEFA )
* 14’inci hatırlatma:
Hazret-i MUHAMMED’in peygamberliğini ve ilahî mesajını kabul etmeyen, insanlığın kurtarıcısı o yüce zata yalancı diyen, Kur’ân-ı Kerim’e düzmece kitap diyen, İslâm’a bâtıl din diyen kâfir ve zâlimleri ehl-i necat ve ehl-i cennet olarak gösteren sapıklara müsamaha etmeyelim (hoşgörü göstermeyelim), onlarla işbirliği yapmayalım, hele onları doğrudan doğruya ve dolaylı olarak asla desteklemeyelim, yardımcı olmayalım. Çünkü zulme ve bâtıla yardım haramdır.
دعاء اليوم الرابع عشر: اللهمّ لا تؤاخِذْني فيهِ بالعَثراتِ واقِلْني فيهِ من الخَطايا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْني فيه غَرَضاً للبلايا والآفاتِ بِعِزّتِكَ يا عزّ المسْلمين.
14. Günün Duası: “ALLAHumme la tuahiznî fîhi bi’l-aserat, ve egilnî fîhi min’el-hataya ve’l-hefevat, vela tec’alnî fîhi ğarazan li’l-belaya vel-afat, bi-izzetike ya izz’el-muslimîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde ayak sürçmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla. Bu günde beni bela ve afetlerin hedefi etme; izzetinle, ey Müslümanların izzeti!
15.Ramazan gecesi(4.9.2009-cuma gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle altı rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:bu namazı kılanın;4 büyük kitabı hatim etmiş sevabı alır
15.Ramazan gecesi yasinimiz(4.9.2009-cuma gecesi): bu geceki K.Kerim’in nuruna müstağrak olmak niyyetiyle
15.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;çıplak ayak namaz kılmayalım ve namaz tesbihini parmaklarımızla çekelim inş bugünde
16. teravih namazının fazileti(4.9.2009-cuma akşamı):ALLAH teala o kimse için cehennem ateşinden kurtulduğuna dair beraat fermanı yazar.
15.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Gaffârazzünûb (Ey günahları bağışlayan-EN AZ 100 DEFA )
* 15’inci hatırlatma:
Camilere gelen zâlim dünya büyüklerini alkışlamayalım. Camiler şamata, soytarılık, gösteriş alanı değildir. ALLAH için ihlâsla geliyorlarsa alkış istemezler. Kalplerinde nifak olduğu halde gösteriş için geliyorlarsa alkışlar onların azabını artırır.
دعاء اليوم الخامس عشر: اللهمّ ارْزُقْني فيهِ طاعَةَ الخاشِعين واشْرَحْ فيهِ صَدْري بإنابَةِ المُخْبتينَ بأمانِكَ يا أمانَ الخائِفين.
15. Günün Duası: “ALLAHummerzugnî fîhi taat’el-haşiîn, veşreh fîhi sadrî bi-inabet’il-muhbitîn, bi-emanike ya eman’el-haifîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve güveni!
|