Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-28-2009, 04:28   #6
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp

Şehit aileleri teğmene öfke kustu

Elazığ Koçyiğitler Taburu'nda 4 askerin el bombasıyla şehit düşmesine neden olan teğmene, şehit aileleri öfke kustu:
“Bunun olayın peşini asla bırakmayacağız. Adalet için sorumlular hakkında dava açacağız...”

Genelkurmay'ın 'kaza' dediği Elazığ'daki 4 erin şehit düştüğü patlamaya Teğmen Mehmet Tümer’in verdiği cezanın neden olduğu ortaya çıkınca şehit aileleri isyan etti.

Eline pimi çekilmiş el bombası verilen Onbaşı İbrahim Öztürk'ün dayısı Mehmet Ayhan, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Yeğeninin elinde bombayı patlatacak kadar cahil olmadığını ifade eden Ayhan, "Olayı televizyondan duyduğumuz kadarıyla biliyoruz. Bu ülkeyi beklesin diye gönderdiğimiz evlatlarımız akıl almaz şekilde ölüyor. Ben Sarıkamış'ta askerlik yaptım. Böyle bir eğitim görmedim" dedi.

Şehit er Mesut Bulut'un babası Sinan Bulut, korkunç cezayı veren teğmenin tutuklandığı haberini alınca "Adalet yerini buldu. Olayın sır perdesi aydınlandığı için rahatladım'' dedi.

DAVA AÇACAKLAR

Şehit er İbrahim Yaman'ın ailesi de olayda ihmali olanlar hakkında dava açacaklarını söyledi. Yaman’ın kardeşi Recep, "Aslında o el bombasını, pimini çekip askerin eline veren subayın ağzına vermek lazım" dedi. Olay günü 'kaza' açıklamasını yapan Elazığ Valisi Muammer Erol da 8. Kolordu Komutanlığı’nın kendisine bu yönde bilgi verdiğini söyledi.

bugün gazetesi
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla