-Ben sizinle Sarp Sınır Kapısı'nın öbür tarafında yaşadığım acı bir hatırayı paylaşmak isterim. Sarp Sınır Kapısı'nın öbür tarafında 60 veya 70 yaşlarında iki ihtiyar teyzeyle tanıştım. Siz burada ne yapıyorsunuz diye sorduğumda önce etraflarına bakınarak kimsenin olmadığından emin olduktan sonra bana şunları söyledi: "Yavrum biz haftada bir gün bu sınır kapısına ezan dinlemeye geliriz. Ezansız Allah'a gitmek istemiyoruz." Bunu duyduğumda dizlerimin bağı çözüldü ve hayatım boyunca bunu unutmam mümkün değil.
Gönlüm ve gözlerim dola dola okudum röportajı..
Kardeşlerimiz, uzak diyarlarda bizleri bekleyenkardeşlerimiz.. İlahi mesajın ulaşmasına vesile olacak insanları bekleyen kardeşlerimiz.. Ve sonra "ezan"a teşne yürekler..
Bazen geçiyor içimden.. Binlerce" ben" olsam ve her bölgede yaşayan, Kur'an'a susamış, İslam'a susamış sinelere bir yudum rahmet olabilsem.. Rahmet olanları görebilsem..
Mehmet Görmez Hocamızın fakült ede derslerini dinlerken de böyle duygularla yol alırdım.. Kelimelerini okuyunca da öyle oldu..
Rabbim gönüllerimizi, ufkumuzu genişletsin ve ellerimizle kardeşlerimizin gönüllerine uzanmayı nasip etsin..
selamlar..
|