Aslında konu çok çetrefilli. Ama herşeyden önce unutmamamız gerekir ki bu ülke bize Selçuklu'dan, Osmanlı'dan miras kaldı. Gerek Selçuklu olsun, gerek Osmanlı gerekse Türkiye, Türkler tarafından kurulmuş devletlerdir. Bu ülkeleri kurmak için kanlarını, canlarını verenlerin, Türklük kimliğiyle övünmeleri kadar doğal birşey olamaz.
Osmanlı'ya bir bakalım. İşte Osmanlı'nın devlet marşı;
Askerlerin hâzır silah
Kuvvetlenir sûlh u salâh
Devlet bulur feyz ü felah
Meşhur olur bu istilâh.
Askerlerin kişver-küşâ
Türk devleti sen çok yaşa.
(Günümüzde Türk demeye bile korkar olduk. Türkiyeli demeye zorlanıyoruz.)
işte hepimizin bildiği ceddin Deden marşı;
Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.
(Ey Osmanlı! Türk Milleti değil; Türkiye Milleti(!) )
Cihad diyerek savaşa giden askerlerimize söyletilen cihad-ı ekber marşı;
Türk oğluyuz
Ünvanlı, namlı, şanlıyız
Allah deyu harb ederiz
Var nusrete imanımız.
(Günümüzde askerimize Türk oğluyuz diye marş okutsak, vay halimize!)
Fakat şunu hepimiz biliyoruz ki bizim Türklüğümüz ırkçı bir unsur taşımıyor. Bu ülkede yaşayan, bu ülkenin bir ferdi olan herkes, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun önce Türk kimliğiyle anılıyor. Kürtlük, Çerkezlik, Lazlık ise sonrasında geliyor. Bu tip, Laz , Çerkez gibi unsurlar sadece bir vasıf olarak görülüyordu.
Bugün laz denince akıllara Türk gelmiyor mu? Geliyor. Kimse Laz'ı ayrı Türk'ü ayrı düşünmüyor. Düşünmezde. Fakat aynı şey günümüzde Kürtlük için geçerli değil. Birileri sürekli "ben Kürt'üm Türk değilim" diyerek kendini bizden zorla soyutlamaya çalıştı.
Şimdi biz buna bakarak Türklüğümüzden, Türklük kavramından vaz mı geçelim? Emin olun bu bir oyun. Bu şekilde Kürtleri kazanmaya çalışırsak, herşeyimizi kaybederiz. Artık öyle bir noktadayız ki Kürt çıkıp "Ben Kürtüm" diyor. Ama biz çıkıp "Türk'üm" diyince olay oluyor.
Yahu ecdadımız Türk Milleti, Türk soyu diyip övünürken, biz bugün bırakın "Ne mutlu Türküm" demeyi, Türk Milleti bile diyemiyoruz. Bunun bile tartışmasını yapıyoruz. Bu ne aymazlıktır?
Hiç öyle işi duygusallığa vurup, Türküm deyince, Türklükle övününce Kürtler rahatsız olur diye düşünmeyin. Eğer birileri çıkar; "Sen Türk değilsin. Türk ayrı Kürt ayrı"diye evladını yetiştirirse, elbette bugün Türklük- Kürtlük sorunu olur.
Ama bu onların bileceği bir sorun. Bu milletin ferdi olmak isteyen, bu milletin tarihine, geçmişine, değerlerine sahip çıkmak ve ayak uydurmak zorundadır. Hiç kusura bakmayın ama birileri rahatsız oluyor diye 1071 'den beri anadoluyu Türklükle inleten ecdadımıza hakaret eder gibi soysuzlaşamayız.
(Sözlerim sakın yanlış analaşılmasın. Bugün kim diyebilir ki ben orta asyadan geldim. Öz ve öz Türküm! Türk'ün içinde Kürt'te var, Laz'da çerkez'de.. Belki bizlerde Kürt kökenliyiz, Laz kökenliyiz. Bahsedip eleştirdiklerimiz, "Sen Türk değilsin" diyerek ülkede etnik bölücülük yapmaya çalışanlardır.)
|