Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2009, 17:11   #3
Kullanıcı Adı
menes
Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mustafa Kemal’in yakın arkadaşlarından ve soyadını kendisinin verdiği Adalet Bakanı Prof. Dr. Mahmut Esat Bozkurt, 19 Eylül 1930 tarihinde Milliyet Gazetesine verdiği bir demeçte şunları söylüyordu: ‘’Benim düşüncem şudur: Herkes, dostlar, düşmanlar ve dağlar, bu ülkenin efendisinin Türkler olduğunu bilmelidir. SAF TÜRK OLMAYANLARIN, TÜRK ANAVATANINDA SADECE BİR TEK HAKLARI VARDIR: HİZMETKÂR OLMA HAKKI, KÖLE OLMA HAKKI.” (1)
Bu sözün gelişi şöyle;

''Herşey önce Türk milleti için.İslamlık,insanlık bundan sonra gelir.Türk orijininden gelmeyenlerin tek hakkı vardır:Asil Türk milletine kusursuz ve kölelik etmek.''

Bu adam yıllar boyu bu ülkenin adaletinden sorumlu oldu maalesef.Bu adamların zihniyeti yüzünden biz bu durumlara geldik.

Bu da İsmet İnönü'nün sözü ;

''Vazifemiz, bu vatan içinde bulunanları, behemahal Türk yapmaktır.''

Devletin Kürtleri asimile etmeye çalıştığı bir gerçek ve bir hatadır.Ben nasıl Türk kimliğimle övünüyorsam,Kürt de kendi kimliği ile aynı şekilde övünebilme hakkına sahip diye düşünüyorum.Sizlerinde belirttiği gibi tabi ki suç sadece Türklerde değil Kürtlerinde hataları var.Karşıklı olarak kendi hatalarımızı düzeltmeliyiz.

KaraEsref, mehter marşı örneğini doğru bulmuyorum.Çünkü o zamanlar milliyetçilik diye bir kavram yoktu.Osmanlı toprağında yaşayanlar Türk kabul ediliyordu.Milliyetçilik kavramı Fransız ihtilali sonrasında çıkmıştır.Bunun sonucu milletlerde bir kendi yurduna sahip olma bilinci oluşmuştur.Marşlardaki 'Türk milleti' ifadesi işte Fransız ihtilalinden önceki dönemi temsil eder.

Peki 'Türkiyeli' kavramı Cumhuriyet Dönemi'nde hiç mi kullanılmadı?Elbette kullanıldı.1924 Anayasasının 1945 yılına kadar geçerli olan 88.maddesinde ''Türkiye ahalisi din ve ırk farkı olmaksızın vatandaş olmak itibariyle Türk ıtlak olunur.'' denilmekteydi.Yani insanlara 'vatandaş oldukları için Türk' denilirdi.Farklı din ve ırkların varlığı kabul edilmişti.Ancak yapılanlarla, kağıt üzerindeki yazılanlara taban tabana zıttı.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla