Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2009, 23:38   #2
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Ben de kısaca bir kaç eleştiride bulunmak istiyorum.İnsanlara hakları vermek ya da terörü durdurmak, barış vs.. bütün bular karşımızdakine "insan" olarak bakmamızla alakalı, müslüman oldukları için değil.Türkler daha inançsız olduğunda onların haklarını elinden mi alacaksınız?Ya da osmanlı da millet-i sıddıka(ermeniler) devletin en önemli yerlerine geldiklerinde din mi değiştirmişlerdi? tabi ki hayır.Önemli olan insanın kendini insan gibi hissetmesine yardımcı olmak ve ikinci sınıf vatandaş muamelesinden kurtarmak.

bu meselenin doğmasında tarih hatalıdır, atalarımız büyük hatalar yapmıştır ve cumhurite döneminde kızılkürdistan bile kurulmuş ve kısa bir süre sonra stalin tarafından yıkılmıştır.Çoğu ortadoğuya sürülmüş ve 4o milyona yakın nufüsa sahip kürtler dünya siyasetinde hiçbir statü elde edemişlerdir.Bu da daha kürtlerin varlığını bile kabul etmeyenler için acı bir gerçek.

Türkiyede de yakın tarihimize kadar kürtler en çok dilleri yüzünden eziyet çekmiş kürtçe kaset dinledikleri için yıllarca hapis yatanlar olmuştur.Diyarbakır cezaevi onlar için acılar ile doludur çünkü sadece ırklarından ve dillerinden ötürü acı çekmişlerdir.Köyler yakılmış içlerinde çocukların da bulunduğu siviller ölmüştür.kürt sorunu büyüyünce PKK oluşmuş ve devlete güvenini tamamen yitiren bir halkın çoğunluğu hakkını ve intikamını dağlarda aramaya başlamıştır.Anayasal düzen hala onları yeterince korumamaktadır ve demokratik açılım bu anayasa ile çok zor.İnşallah İçerik anayasaya yeni düşmez diyorum.
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla