Konu
:
Kürt meselesine farklı bir bakış "Ne mutlu Türküm diyene"
Tekil Mesaj gösterimi
09-09-2009, 23:55
#
3
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Alıntı:
Ya biz? Biz ise Ne mutlu Türküm demekten, Türklükle övünmekten bile korkar olduk.
Neden? Kürtler rencide olacak diye. Bu nasıl iş?
Türkiye, bir Türk-İslam devletidir. Osmanlı'da bir TÜrk - İslam devletiydi. Selçuklu'da. Kim başa gelirse gelsin, bu ülkenin Türk gelenek ve göreneklerine, Türk diline ve dinimize zeval getiremez. Bizler Türklük kavramıyla herkesi kucakladık. Asla ırkçılık yapmadık.
Tarihinde ırkçılık yapmamamış kaç tane millet var? Bir araştırın bakalım.
Şimdi birileri rencide oluyor diye nasıl Türklüğümüzle övünmekten vaz geçeriz?
Nasıl Türk kelimesine ambargo koyabiliriz?
Milliyetçilik duygusu olmayan kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Eğer Kürtler hristiyan olsaydı, eminim o zaman bu ülkede dini olarak da sorun yaşayacaktı. "Dinimizi yaşamamızı engelliyorsunuz. Dini soykırım uyguluyorsunuz" da derlerdi.
O zaman müslümanız da mı diyemeyecektik? Yada cadılar bayramını Noel'i resmi bayram mı ilan edecektik? Ülkeye Cami kadar kilise mi yapacaktık? Rahatsız olmasınlar diye ezan seslerini kısacak mıydık? Etrafta çan sesleri mi dinleyecektik? Bu ülkede kendini misafir olarak gören varsa, unutmasın ki misafir umduğunu değil, bulduğunu yer.
ilginç bir mesajdı doğrusu..korkmak ..rencide olacaklarını düşünmek ..çok aciz bir düşünce...ben KÜRDÜM..sen TÜRK sün bunda rencide olacak ne var anlamadım..ben gurur duyuyorsam sende duyacaksın..mesajın sonundaki notunuzu okudum...ama bu kadar yazıdan sonra onu bekirtmeniz bana samimi gelmedi..tarihte ırkçılık yapmamış kaç millet var demek ırkçılığı meşrulaştırmamıştır umarım..sonuçta bizler her zaman ümmet bilincindeyiz..hayatım boyunca ırkçı söylemlerde bulunmadım...istisnai durumlar dahil!!!
aşk-ı ilahi
Açık Profil bilgileri
aşk-ı ilahi nickli üyeye özel mesaj gönderin
aşk-ı ilahi - Daha fazla Mesajını bul