Ak_yıldız'ın cümleleri bana bir şeyi hatırlattı.Irkçılığı reddederken bile ırkçılık yapmamız çok yanlış.İnsanların etnik kökeninin bu kadar irdelenmesi Fransanın soy ağaçlarını araştırıp kanına bakarak insanları engizisyonda yargıladıktan(?) sonra öldürmesine benziyor.Bizde durum daha vahim!
Anadolu toprakları medeniyetin her zaman merkezi olması hasabiyle tarih boyu her zaman göç almış.Türklerden sonra da, türklerin o engin cihat felsefesi anadoluya yine bir çok ırktan insanı taşımıştır.Yani o çekik gözlü türkler orta asyada kalırken türkiye coğrafyası farklı özellikteki çoğu ırkın özelliğini farklı insanlarda toplamıştır.Bugün hala orta asyada varlığını sürdüren öztürkler hala çekik gözlüdür ve etnik kökenleri türktür fakat dilleri büyük ölçüde rusya neticesinde asimile olmuştur.Rusları bu noktada kınarken aynı şeyi başka bir ırka yapmak zaten başlı başına saçmalık!Bütün bunlar neticesinde anadoluda yaşayan kimsenin etnik kökeni bence türk değildir ki bu kendi teorim.Zaten cumhuriyet dönemine kadar yalçın beyin de ifade ettiği gibi türklük siyasi bir kimlikti, avrupa osmanlıya "türkler" derdi.milliyetçilik akımı en çok ırkı barındıran osmanlıyı hekesten daha fazla etkilemiştir.Irklar kıştırtılıp, toplaşmış devletlerini kurmuşlar ve anadolu topraklarında kalanlar bu küçük ülkede osmanlıya zaten türk dendiği için türkiye denmiş ki yine bu da siyasi fakat sonradan ben anlıyorum ki birileri bunu siyasi değil etnisite olarak görmüş ya da öyle göstermek istemişler.kürtlerin ermenilerin arapların isyanları bu yüzden saymakla bitmez.Kendi kabına çekilmişler ve dillerini kimliklerini korumaya çalışmışlar.
kendi ırk incelemem beni gerçekten çok üzdü.Gereksiz teferruatlar! Ama birileri bizi bu düşünceye ittince yine onların silahıyla onları vurduğumu düşündüm ama silah benim elime yakışmadı.Bu ülkede yaşayanlar türk de olabilirler, ermeni de olabilirler, kürt de olabilirler ne idüğü belirsiz bile olabilirler!Irkını üstün görenler insanlığını ırkına bağışlayanlardır!
|