Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-11-2009, 23:25   #35
Kullanıcı Adı
menes
Bu konuya bir mesaj daha yazmayacağım diyordum.Ama bazı yazılanlar nedeniyle yeniden yazma ihtiyacı hissediyorum.Çünkü anlayışını Irkçılık seviyesine yükseltmiş olanlar var.Aslında çok şaşırmamak gerekiyor.Çünkü bu kafa yapısı belki hükümet olamadı ama Türkiye'de hep iktidar oldu.Devlet kuruluşundan beri bazı insanlar(bazıları başbakanlıkta yapmıştır)şekilde ülkede Türkleştirme çalışmaları yaptı.İşte size bir örnek:

''Şark Meselesi Raporu''
Bu rapor dönemin iktidarı olan CHP'nin tarafından hazırlatıldı.İşte bazı maddeler:
- Geniş bir bölgenin ortasında kurulacak Türklük merkezindeki iktisadi hakimiyet, Kürtçe ile ilgisini kesmiş bir zümre eline geçirilmeli.
- Köy köy gezerek Kürtçe konuşan satıcılar ortadan kaldırılmalı.
- İşi olan köylü, Türkçe bilmiyorsa memur olmayandan bir tercüman getirmeye mecbur tutulmalı.
- Memurdan Kürtçe konuşanlar, birincisinde yazılı ihtar, tekrarında maaş kesilmesi, devam ederse memuriyetten çıkarılmalı.
- Her yıl yaklaşık 3 bin Kürt batı illerine alınmalı, böylece 20 yıllık bir programla halkı ortadan kaldırmış, kalanları da Türk kültürüne yönelmiş hale getirilmiş olunur.

Bir de o zamanlar da çıkartılan İskan Kanunu'na bakalım.Kanunun 11.maddesinde : ''Ana dili Türkçe olmayanlardan toplu olmak üzere yeniden köy ve mahalle kurması yasaktır.''

Bunları okuduktan sonra niye bu vaziyette bu ülke, niye böyle bir sorunumuz var olduğunu kolaylıkla idrak edebiliriz.
Efendim ne bağlantısı var o zamanlarla aradan bir sürü hükümet geçti.Bir sürü olay yaşandı diyebilirsiniz.Bunun cevabı için ilk paragragtaki kalın yazılmış cümleyi tekrar okuyun.

Anladınız mı şimdi?
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla