|
Sayın eciftci!
Efendim özür dilerim, ama hemen belirtmem gerek ki; lafı dolaştırıyor, meselenin sağından solundan geçiriyorsunuz.
Size sadece kısa kısa sormak istiyorum...
Bu ülkede etnik, dini vs. vs özelliklerine bakılmaksızın, her birey yasalar önünde sadece vatandaş olarak tanımlanıp, yine yasalar önünde eşit kabul ediliyormu! Ediliyor...
Kürt asıllı vatandaşlar, memur, milletvekili, bakan olabilme," hatta pkk nın sözcülüğünü yüce türk meclisinde yap(mak)" abilecek olanaklarına sahiplermi! Sahipler..
Şu gün dahi, Sayın Hoca Efendi sayesinde dünya harıl harıl türkçe konuşurken, tek bir kelime dahi türkce konuşmasını bilmeyen kürt asıllı türk vatandaşlarımız varmı! "var" ve bu mihvalde kürtlere asimilasyondan bahsetmek doğrumu! ...
Yani bu ülkede "kürt asıllı insanlarımız baskı altında" yalanını çürütecek o kadar cok örnek var ki, ama bu örneklerle uzatmayacağım topiği..
Bakınız Efendim, kimsenin demokrasiye, insanların temel hakı olan ana dillerini konuşmasına, öğrenmesine ve öğretmesine, inançlarını yaşamasına ve yaşatmasına itirazı olmaz, olamaz. Dahi hukuk devleti bu temel hak ve özgürlüklerin koroyucusudur. Hukuk devleti her yurttaşına, diline, dinine, ırkına bakmaksızın eşit mesafadedir ve onları sadace yurttaş olarak tanımlar.. Bir devlet bünyesindeki yurttaşlarının her hangi birinin diline, ırkına ve inancına özerklik ve özel bir imtiyaz tanıdığında, demokrat bir hukuk devletinden bahsedemeyiz. Dolayısıyla hiç bir yurttaşına dilinden, inancından, ırkından ötürü baskı, asimilasyon politikası vs vs fiili içerisinde bulunmayan bir sisteme sahipken, her yurttaşının diline, dinine, ırkına bakmaksızın sadece türk vatandaşı olarak tanımlayan hukuk sistemimizi değiştirip, gerçek amacı ingiltere güdümünde uydu kürt devleti kurmak isteyen bölücülerin, "türk topraklarında kürt devletini kurmak için ihtiyac duyduğu dillerinin resmen kabul edilmesi "taleplerini kabul ettiğimizde, yurttaşların devlet karşısında eşitliğinden bahsedilemeyecek bir ülke haline dönüşürken, bu sürece "temel hak ve özgürlüklerini veriyoruz canım, ne var bunda" iyimserliğiyle destek verenler, resmen varlığı kabul edilmiş olan bölücü kürtler artık, onca şehidimizin kanıyla elde edemedikleri ve "asla edemeyecekleri" bağımsız kürdistan hayallerine , ab ve global güçlerin de yardım ve baskısıyla, sadece bir dilekçe yazarak ulaşmayı amaçlamaktadırlar. ""bu noktaya gelseler, dahada cok kan akıtacaklardır idealarına ulaşmak için""
BU GÜN ANA DİLLERİNİ TANIMAyı DEMOKRASİ GEREĞİ GÖREN DEMOKRAT, CAĞDAŞ VE AYNI ZAMANDA ENTELLEKTÜEL AYDIN İNSANLARIMIZ, RESMEN VARLIKLARI KABUL EDİLMİŞ KÜRT HALKI, YARIN DEVLET KURMAk İSTEĞİNDE DE, "BİR HALKIN KENDİ DEVLETİNİ KURMAK İSTEMESİ EN TEMEL HAKKIDIR CANIM, NOLACAK SANKİ KuRSUNLAR ŞURDA MİS GİBİ" DETÜP GECECEKLERDİR EMİNİM!!
Şu gelip gecici dünyada, içime çektiğim havanın gerçekte var olmadığını bilirken, bu konuda hassas olmamın nedeni; yalanda olsa herşey, cocuklar ağlamasın istiyorum, analar ağlamasın istiyorum... O nedenle bir ingiliz fitne projesi olan kürt milliyetçiliğine, asla gecit verilmemesini istiyorken, türk faşistliğiyle suclanmayı hak etmediğimi belirtmek istiyorum.
Cocuklarımızın yarın biribirlerini öldürmemeleri için devletimizin dili türkçe kalmalı, devletimiz türkçeden başka hiç bir dili, ırkı mezhebi ve inancı resmen tanımamalı, "Türkiye türk vatandaşlarından oluşur, dili türkçedir" demeye devam etmeli, beraberinde de her vatandaşının dilini, inancını, töresini, kültürünü yaşamasını teminat altına almalıdır. Demokrasi budur, insan hakkı budur.. Zaten de böyle bir devetimiz var cok hamdolsun.
Kısaca, bende aslen kürt asıllı bir yurttaş olarak diyorum ki, kürt asıllı türk vatandaşlar istediği yerde istediği zaman dillerini konuşuyorken, her türk vatandaşının sahip olduğu haklara sahipken, ingiliz fitnesi kürt milliyetciliğin daha cok kan akıtmasına etken olacak bu acılım hatamızdan dönelim.. Ki hatamızı anlamak ve ondan geri dönmek, erdemdir efendim.
|