09-14-2009, 21:12
|
|
|
Alıntı:
menes Nickli Üyeden Alıntı
Ben bu din eğitimine karşı çıkanlara sormak istiyorum.Okulda izin verme din eğitimine, kuran kurslarına cemaatçi de şeriatçı yetiştiriyor de kapatılsın de. O zaman bu ülkenin çocukları ve gençleri nereden dinini öğrenecek?
|
Şimdi şöyle; eğer mevzu alevilerse, aleviler zaten kendi diyanetlerinin vs. bunların hep ayrı olmasını istiyorlar ki, heralde çocuklarını da bu çerçevede eğitmek istedikleri için muhtemelen..
Diğer taraftan eğer sünni geçinen din düşmanları ise mevzu, onları zaten anlamak hepten mümkün değil. Benim hep vurguladığım birşey vardır. Eğer bir insanda din, iman duygusu olmazsa o çocuğa ya da o kişiye bir şeyin zararlı olduğunu ne kadar söylersen söyle, eğer ki olay dini çerçeveden anlatılmıyorda sadece " efendim bu ahlaka aykırıdır, bu zararlıdır" vs.. gibi telkinlerle engellenmesi çok zor.
Ha nasıl olur. O kişi bir kere uzak kalır iki kere uzak kalır üçüncüsünde ya bir merak ya da kendisini tam manasıyla engelleyen bir dürtü olmadığından ötürü o zararın ya da bataklığın içerisine girer.
Demek istediğim şudur ki, çocuklarını dini eğitimden uzak yetiştiren ebeveynlerin çocuklarını nasıl zapt ettiklerini ben anlamakta güçlük çekiyorum. Değil ki, gerekli bilinci ellerinden geldiğince aşılayan ailelerin çocukları bile kimi zaman sapkın yollara girebiliyor..
Bunun dışındakilerinin ahvalini, havsalam almakta hakikaten zorlanıyor..
|
|
|