09-15-2009, 16:03
|
|
|
KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN...
O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar... ta şafak sökünceye dek!.. Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin.

Kadir Gecesi değer gecesidir. Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın. Allah dualarımızı kabul etsin.. Dualarımızda Sevgiadamı Abimizi unutmayalım...

Ümmü Rafi'(Radıyallahu Anh) dan rivayet edilmiştir ki,bir kere o:''Ya Resulallah! Bana öyle bir amel öğret ki, Allah-u Teala bana o sebeple mükafat versin''dediğinde,
Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:''Ey Ümmü Rafi'! Namaza kalktığında,
on kere Tesbih et (Sübhanallah de),
on kere Tehlil et (La ilahe illallah de),
on kere hamdet (Elhamdülillah de),
on kere tekbir et (Allahuekber de),
on kere de istiğfar et (Estağfirullah de),
zira sen on kere tesbih ettiğinde,
Mevla Teala:'Bu benim içindir.' buyurur.
Tehlil ettiğinde:'Bu benimdir.' buyurur.
Hamdettiğinde:'Bu bana aittir.' buyurur.
Tekbir ettiğinde:'Bu bana mahsustur.' buyurur.
İstiğfar ettiğinde ise:'Seni affettim.' buyurur.
(İbni Sünni,Amelül yevmi velleyle:42 H.No.107)
"RABBİM bizleri mübarek KADİR gecesine ulaşıp o geceyi hakkıyla ihya eden kullarından eylesin ...AMİN.. bu mübarek gecenizi en içten duygularımla tebrık eder ümmet-i muhammedin kurtuluşuna vesile olmasını canab-ı HAKK'tan niyaz ederim KURTULMUŞLARDAN olmanız duası ile ...esselamu aleykum ..."
Dualarınızda bu FAKİRİDE unutmayın...

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:
"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."
"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."
Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :
-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:
- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Peygamberimiz (sav) buyuruyor:
"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur'ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."
Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek, namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur.
İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki:
"Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."

|
|
|