Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-15-2009, 20:46   #49
Kullanıcı Adı
Berr Ak
anabisTR'ye yeterli demokrasi dersi verilmiştir!Ders çıkarılmış mıdır?Öyle görünmüyor.Kürtlerin problemlerinden zerre kadar haberi olmayan bir insanın şu 12 eylül anayasında eşit hak falan demesi ilginç değil tabi.Analar ağlamasın çocuklar ölmesin diyen bir adam "barış" olsun derse tutarlı bir ifade kullanmış olur.Çürütecek hiç bir ifade bulamamam şaşırtmadı beni.Bu ülkenin "aydınları" , "demokrasi savaşçıları" toplam 200 aydın gazeteci açılımı destekledikleri imza ile belirttiler.Bu arada devletin dili olmaz resmi dili olur."Özgürlük karşıtları" tıpkı başını kapatmak isteyen arkadaşlarımın haklarını vermedikleri , üniversitede yanıbaşımızda eziyet ettikleri gibi bugünhakkın ve adaletin önünde duruyorlar.Kürtlerin vekilleri gayet tabi mecliste bulunmalıdır.Nasıl bizim seçtiğimiz insanlar oraya gelebiliyorsa onlarda gelecektir, gelmelidir.ésadece bana demokrasi" anlayışı bugün sadece 12 eylül darbesine karşı çıkan 27 eylül gerekliydi diyen solculara benziyor.Oysa ikisi de darbe ikisinde de insanlar öldü, demokrasinin kafası koparıldı.Buradaki kürt- türk ayırımı da böyle galiba.Nasıl ben dün başörtülü arkadaşımın hakları için sesimi yükselttiysem bugün kürtlerin hakları için yükselteceğim.Sadece bana olursa adı demokrasi olmaz.Ben sizin samimiyetinize inanmıyorum.Hocaefendiden de siyaset yapmayın.Onun bu konudaki düşünceleri daha acıklıdır.O bir barış elçisidir ve yurt dışındaki okullarda türkçe öğrenmek isteyenlere öğretilmektedir.Bugün 50 yaşında türkçe bilmeyen insanlara neden bilmiyor diye kızıyorlar.Böyle saçmalık olabilir mi?Size ne öğrenmemiş!Evinden çıkamamış, yer -yurt bilmemiş, iş bulmamış.Bunları konuşmamız çok üzücü.Ve SETA'nın yaptığı araştırmalara göre türkler ile kürtler %40 akraba!Yani öldürürseniz ya amcanızı öldüreceksiniz ya da teyzenizi.Haya ediyorum böyle bir milliyetçilik anlayışından, utanıyorum ayırımcılıktan.
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla