Bu benim ki:Meslea asgari ücretin yükseltilmesi açılımı.Emekli maaşlarının yükseltilmesi açılımı. Teşeronlaşmanın önüne geçilmesi açılımı. çalışanların işlerinin güvence altına alınması açılımı. Başörtüsü ile her yere girebilme özgürlüğ açılımı.Üniversiteyi bitirince hemen iş bulabilme kolaylığı açılımı. Demokrasi açılımı.
Bunlar olmadan kürtlere yaranmayı bekleyen avucunu yalar.
Bu da sizin ki:
3- KÜRTLERE YARANMAK tabirini doğrusu müthiş çirkin buldum. KÜRTLER.... diye bir ayrım yapmak yanlıştır.
Şimdi ; Siz adamı aç bırakırsanız , adamın karısının , kızının başını açmaya zorlarsa kurumlarınız , adama üç kuruş asgari ücret verirseniz , adamın emeklisine üç kuruş maaş verirseniz , demokratik olarak örnek olamazsanız hep gözü ona vaatlerde bulunanlarda olacaktır. Sonra da onları suçlayacaksınız başka rejim ve ülke hayalleri kurdukları için.
Sonra seni tanıyorum , senin bütün düşüncelerine katılıyorum ve kimliğinle kültürüne istediğin gibi hizmet edebilirsin, istediğin gibi yayabilirsin genişletebilirsin diyeceksiniz ve etnik kimliklerini iade-i itibar ettiğinizde kabul göreceğinizi sanacaksınız.Yaranamazsınız canımkardeşim yaranamazsınız.
Bu arada açılım açılım deyip ortaya bir plan koymadan , başarılı mı , başarısız mı olacağınız bile ortada değilken , muhalefete söz hakkı tanıyıp diğer çekimser olanların akıllarına girmelerine zaman ve zemin tanıyacaksınız.(Bu da MHP ye yarıyor dememnin sebebi idi.)
Çirkinliğe gelince;Çirkin insanlar çirkin sözler ederler.Ben Ak Partili bir fert olarak çirkin olduğuma inanmıyorum ve çirkin olmadığım için lafınızı üzerime almıyorum.
Bırakın kürtler lafını , DTP artık halkımız diyor.Sanki bir Kızılderili kabilesinden veya özgürlük savaşı veren bir toplumdan söz eder gibi.
Yerel seçimlerde doğu ve Güneydoğu anadolu belediyeleri bu tür yanlışlar yüzünden ve seçimlere 1.5 sene kalmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmamasından ötürü kaybedilmiştir.Ne tesadüf yine 1.5 sene var seçimlere.
2011 Seçimlerine yönelik neler yapalım diye bir başlık açmıştım.Kimsenin umurunda olmadı.Seçimlere yakın kapı kapı dolaşıp gül mü dağıtacağız?Öyle mi kazanılacak seçimler.?
Kürt açılımı yaparak mı kazanacağız o seçimleri?
Neyse kısa keseceğim.
Canım kardeşim ben Ak Partinin kaybetmesini veya gücüne zarar gelmesini istemiyorum açıkçası.
Ama böyle birbirine çirkinlik isnat eden fertler ile de bu iş olmaz.
Allah en hayırlısı neyse verecektir zaten.
Toplumlar hakkettikleri gibi yönetilirler.
|