"5- QWX alfabeye dahil edilecek."
Yalanlandı bu dedikodu. Yahu var ya dedikodu yapıp iş çıkarmakta üstümüze yok. Bakan yalanladı bu alfabe olayını, hiç söz konusu bile olmadı dedi, kim nereden çıkarır bunları hasbinallah ya! Kesinlikle böyle bir çalışmanın düşüncesi bile geçmiyor, durduk yere dertsiz başımıza dert mi alalım alfabe ile uğraşıp, tam bir saçmalık. Süreci kesintiye uğratmak isteyen vatan parazitlerinin manevraları olarak görüyorum bunları, başka birşey değil.
"14- İlköğretim andı kaldırılacak."
İlköğretim andı kaldırılacak gibi bir cümle hoş değil. İlköğretim andında yer alan etnik ayrımcılığa sebebiyet verici ifadeler arındırılarak andın bütünleştirici olması sağlanacak denmeli. Bu da açılımın epeyce ileriki safhalarına denk gelebilecek bir uygulama.
"16- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak."
Böyle bir madde olduğuna inanmıyorum. Ne o öyle İngilizce -Türkçe tabela gibi. Türkçe vatanın ortak dilidir, onun için karayollarında böyle bir lüzumsuzluğa gerek yok. Kaldı ki Karayolları levhaları semboliktir, onları anlamak için dil gerekmez. Bu maddenin yanlışlığı buradan belli.
Açılım maddeleri çok hassas ve özenli bir çalışma gerektiriyor. Yoksa bu yakırıdaki listede olduğu gibi alfabeye harf eklenmesi, kara yollarına farklı dilde levha gibi kocaman lüzumsuzluklar ortaya çıkabilir, bunlar anlamsız şeyler. Saçma. İlköğretim andı üzerinde mutlaka bir çalışma gerekli ama bu fitne odakları tarafından rejim meselesi yapılacağından açılıma zarar gelir diye korkuyorum.
Bu süreçte ortaya birbirinden saçma asparagas haberler saçılacak, öyle hemen inanmayalım.
|