AK Parti felsefesini benimsemiş herkesin bu açılımı mutlaka destekliyor olması lazım, bunun aksi söz konusu bile olamaz. Açılımı desteklemeyenlerin kusura bakmasınlar ama AK Parti felsefesini içselleştiremediklerini düşünüyorum. Milli Görüş hareketinin ve daha sonrasında aynı kökten filiz salan AK Parti hareketinin geçmişten bugüne bu konu hakkındaki düşüncesi çok nettir. Gündeydoğu bölgesine Kürdisten diyen Cihan Devletimiz Osmanlı'nın yerini alan Türkiye Cumhuriyeti'nin tamamen ırkçı bir kafayla neredeyse Hitler'in, Almanya'da oluşturmaya çalışıtğı "arı (saf) Alman ırkı" projesinin bir benzerini bu medeniyet toprakları üzerinde "Türk Ulusu" olarak inşa etmeye girişmesiyle yok sayılan, hatta yok edilmeye çalışılan ve daha sonra bu girişime itiraz ederek 'biz de varız' dediği için açık bir faşizmle sindirilen Kürt Halkı'nın, devlete karşı vermiş olduğu bu mücadelede haklı olduğunu biz başından beri kabul ediyorduk. Bu topraklarda ulus devleti oluşturulamayacağını, ulusçuluğun yabancı bir mefhum olduğunu hep söylüyorduk. Nitekim; Erbakan, Bingöl'de (mealen) -sen türküm doğruyum çalışkanım dersen benim Kürt evladım da ben de Kürdüm daha doğruyum daha çalışkanım der- dediği zaman bizim, Devletle Kürtler arasındaki tarafımız belli olmuş oluyordu. O günden bugüne Devletle Kürtler arasında 'sindirme - gaspedilmiş hakları isteme' mücadelesinde değişen şey Devletin bugün "aklın yolu bir, biz yanlış yaptık" demesidir.. Yoksa biz eskiden beri aynı şeyi söylüyorduk, bugün değişen, devletin mantalitesi, bizim konuya bakışımız değil (biz değiştirdik tabi o başka).
Meselenin tam anlamıyla idrakinde olan AK Parti göreve gelir gelmez alttan alta bu konuyu canlı tutma çabasını sürdürdü ve farkındaysanız AK Parti göreve gelene kadar çok az konuşulan (cesaretsizlikten) "Kürt Sorunu" neredeyse 7 yıldır hep ön planda oldu. Başbakan daha 2005'te açıkça - Kürt Sorunu - dedi. Bu büyük cesaretti. Şimdi arkadaşlar tamam Kürt Sorunu, PKK demek değildir ama PKK da Kürt Sorununun yaktığı ateşin en büyük alevidir. 25 yıldır yaşanan acıyı ve kaynağını bazı orijinal gibi görünen çakma milliyetçilerle kıyaslanamayacak kadar net gören AK Partimiz artık bu saçmalığın yokedilmesi için en uygun zaman olduğunu, şartların iyice olgunlaştığını gördü ve düğmeye bastı.
Tarihe yazılacak olan cümle çok anlamlı olacaktır ve tek başına herşeyi ifade etmeye yetecektir.
"AK Parti PKK'yı da Bitirdi"
İnşallah..
|