Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-18-2009, 15:54   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
İşte bu görüşe kesinlikle katılmıyorum!Asla duygusal davranmıyorum.Başbakanımızda,bu konuda belli ki yanlış düşünmektedir.Kaçak yapılaşmananın sorumlusu vatandaş değildir,bunun tek sorumlusu yerel ve genel merkez yöneticilerimizdir!Herkesin dürüstçe bu öz eleştiriyi yapmasında fayda görüyorum!Sayın başbakanım,kusura bakmayın ama kimse keyfinden kaçak yapı yapmamaktadır,en azından genel olarak böyle bir sorun bulunmamaktadır!Burada vatandaşı sorumlu tutmaktan daha basit bir mantık olamaz!Devlet olarak sizler,vatandaşın yapısını inşa edecek imar çalışmalarını yapmazsanız,vatandaşta zorunlu olarak kendi başının çaresine bakar,kendi imarını kendisi yapar!Hadistede belirtildiği gibi dünya'da mekan,ahirette iman..Bütün insanlar bu bilinç ile,dünyada kendilerine iyi kötü bir mekan tahsis etmek için nerdeyse bütün yıllarını verebilmektedir..Özetle devlet,yapıya uygun alanların imar ve fizibilite çalışmasını bitirip,vatandaşa gerekli kolaylıkları tanıdıktan sonra,şayet vatandaş yine bildiği yoldan giderse o zaman ilk önce o vatandaşı ben suçlu ilan ederim!Ama yok siz devlet olarak bu kolaylıkları sağlamayıp,işi vatandaşa bırakırsanız,o zamanda vatandaştan hak talep etmeniz abese iştikal olur!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla