Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-21-2009, 07:22   #9
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Bence açılımda Yapılabilecek ve Hükümette yaparsa normal olacaklar bunlar

İŞTE TARTIŞILAN O AÇILIM ÖNERİLERİ

1- Suça karışmayanlar 3 ay rehabilitasyonla serbest. - Olabilir

2- Suça karışıp pişman olan 5 yıl gözetin altında tutulacak. - Olabilir

3- Terör örgütü liderlerine af yok - Olabilir

4- Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders. - Olabilir

5- QWX alfabeye dahil edilecek. - Hiç gerek olmayan bir şey, olacağına inanmıyorum

6- Mahmur kampındaki Türkler getirilecek - Olabilir

7- Mahmur kampındaki yabancılar tasfiye edilip ülkelerine gönderilecek. - Olabilir

8- Kürtçe yer isimleri iade edilecek. - Belki bazıları, yani eskiden kullanılan adlar için söz konusu olabilir

9- Devlet Kürtçe yayınları destekleşecek. - olabilir

10- Devlet Tiyatroları 'Mem u Zin'i oynayacak. - ) , oynasın ne var bunda, zaten 1991 yılında Türkçeye çevrilmiş olan film Türkiyede oynadı

11- Kürtçe Kuran meailini devlet bastıracak. - Diyanet basabilir

12- Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman. - Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde devlet dairelerinde o ülkenin dilini bilmeyenlere Tercüman hizmeti sağlanır

13- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek. - Saçma bir iddia, koskoca devlet gidip yazı yenilemeyimi tartışacak.

14- İlköğretim andı kaldırılacak. - zaten dönemin milli eğitim bakanı tarafından yazılmış bir şeydir, içinde gerçekten çok doğru şeyler vardır ama yeniden şekillenebilir.

15- Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak - Olabilir

16- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak. - En saçma iddialardan biri, herkesin dilinde tabelamı konulur

17- GAP eylem planı uygulanacak - Olabilir

18- Kürtçe bilen imam ve polis - evet olabilir, bu iki meslek halkla ilişkisi olması gereken meslekler, eğer bir polis kürtçe bilirse bu iyi bir şeydir, aynısı İmam içinde geçerli

19- Devlet dairelerine Kürtçe tercüman - 12 numarayla aynı

20- Yok olan ormanlar yeşertilecek, korucular buralarda çalıştırılacak. - Çok güzel bir uygulama olur.
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla