Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-24-2009, 04:12   #1
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Birde bana diğer tv kanallarını önerenler var ki bir daha vah vahh..
tv5te başörtülü bir psikolog hanım var güzel program yapıyor.. Dinden,haramdan dem vuranlar,dinimizde bir bayanın sesi haram değil midir..? Buyurun bu tv5te program yapan hanımlarıda eleştirin..
"Başta Hanefi ve Şafii imamları olmak üzere mezhep sahibi müçtehid imamlarımızın kanaatleri de bu yöndedir Fıkıh kitaplarında şu hükmü görüyoruz:"Cumhura göre kadının sesi avret değildir
Yani kadının sesi haram değildir "Kadının sesi avret değildir Çünkü kadın alışveriş yapar, mahkemede şahitlikte bulunur Bunun için sesini yükseltmek zorunda kalır" (Tefsirü Ayati-l Ahkam 2:167)

Şimdi ben bu fetvayı delil gösterip kadının sesi haram değildir desem kimse günaha girdiğimi söyleyemez çünkü Cumhurdan(Ekseri Alim) ve Hanefi Alimlerinden söz ediliyor...
Peygamberimiz'de bu ümmetin Alimlerinin ihtilaflı bir konuda'ki görüşün'de(fetvasında) isabet ederse 2 sevap isabet etmezse 1 sevap alacağını buyuruyor...
Yani bu Alimlerim tümü'de yanlış fetva vermiş olsa onlara bırakın günahı bir sevap veriliyor dolayısıyla o Alimlerin fetvasını kabul eden Müslümanlar'da günaha girmiyor...
Lakin bu konu ihtilaflı bir konu zayıf hadislere ve bazı Alimlere göre kadının sesi haram...
Dikkat buyurun ihtilaflı meseleler diyorum kesin olan haramlar hakkında zaten Alimlerin tümünün görüşü bir...
Kadın sesinin Tv'den dinlenmesi hususunda'da mekruh olduğunu söyleyenler var;

[Hoparlör, radyo ve TV ile duyurmaları ise mekruh olur.] (Tergibüssalat, Hadika)

Ama kadının sesinin haramlık konusu ihtilaflı olduğu için tabi ki son derece sakınmak ve dinlememek en güzeli..
Bu yorumu'da tv5'i savunmak için yazmıyorum bu tür konularda hiç birini savunmuyorum tv5'de de stv'de de kanal7'de de ve diğer dini kanallar'da bu ve benzeri çok yanlış var...
Onun için stv'ye alternetif tv5'i yada tv5'e alternatif stv'yi göstermek abesle iştigal olur çünkü maksat kanal beğenmeye gelirse bu bağlam'da her kanaldan kusur bulan çok olur...
"Tencere dibin kara senin ki benden kara" hesabı..
Dediğiniz gibi saçı topuz yapmak,açık olan kadın sunucular,Müzik yayınları bu yanlışların başını çekiyor...
Bu yönden bakarsak hepsinin hataları kusurları çok ama günahların'da derecesi var bir tesettür markası bir toplumda ki kadınları,kızları İslami olmayan bir giyinişe özendiriyorsa burda ki tehdit kadın sesi dinlemekten çok daha büyük...
Zaten ben burda kanaldan çok markayı eleştiriyorum ama bu kanallar diğerlerine göre daha titiz davrandıkları için en azından kötünün iyisiler...

Evet ben bu bağlam'da tv5'de dahil bütün kanalları hatta televizyonu'da eleştiriyorum...

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder