09-24-2009, 17:27
|
|
|
Ben aslında her konuda dinden dem vurup bir halt bilmeyenler adına bir örnek vermişitm kadın sesini..Kadın sesi bazı yerler dışında HARAMDIR!
Konuyu çarpıtmak gibi olmasın ama burda dğeildir denilmiş ona açıklık olsun..
Kadınların, yabancı erkeklerle lüzumsuz yere konuşmaları, şarkı, hatta Kur’an, mevlid, ezan okuyarak seslerini erkeklere duyurmaları büyük günahtır; ancak, alış veriş gibi ihtiyaç olunca, fitneye sebep olmayacak şekilde, ihtiyaç kadar ciddi konuşmaları caizdir. (Tergib-üs-salat, Hadika)
Buna benzer çok hadis ve ictihad ehli alimin yorumu var(ehli sünnet alimlerimiz)
Tv5teki hanımın seisne herkes dikkat etsin ne kadar ince,naif ve KİBAR.. Oysa kendisi bir psikolog,tvye çıkmadanda özel muayenehanesinde hastalara yarıdmcı olabilir.. Her konuyu dine imana getirenler ve üstüne tv5i savunanlar için verdim bu örneği ki sonuna kadar arkasındayım!!!
Yumuşak ve kibar konuşması kalbi bozuk olanları pekala tahrik edebilir ki bu yüzden onun yaptığı da yanlıştır..
Allahü teâlâ, kadının namahremle yumuşak sesle konuşmasını men ediyor. (Mektubat-ı Rabbani 3/41)
Kadın sesi dinimizde gerekmeyen yerler dışında HARAMDIR!
Kadınların seslerini erkeklere duyurması haramdır. Bazı âlimler, ihtiyaç zamanında, ihtiyaç kadar ve sert, ciddi konuşmaları caiz olup fazlası yine caiz olmaz buyurmuşlardır. (Tezkiye-i ehli beyt)
Bununla ilgili birde ayet var!
(Ey nebi hanımları, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz. Allah'tan sakının, edalı, yumuşak konuşmayın, kalbi bozuk olan, ümide kapılır; hep ciddi konuşun.) [Ahzab 32]
Edalı ve yumuşak konuşmak caiz değil ise haramdır ve tv5teki hanımın konuşmasıda gayet edalı ve çoook yumuşak..Şimdi bazıları ses tonu öyle diyecekler..Ama bakın dini hükümlerde ''gerektiği yerde sert konuşmaları caizdir'' deniliyor!
Çalgı ve kadın sesi, sima değil gınadır, haramdır. (Dürr-ül-mearif)
Kadınların seslerini erkeklere duyurması haramdır. Bazı âlimler, ihtiyaç zamanında, ihtiyaç kadar ve sert, ciddi konuşmaları caiz olup fazlası yine caiz olmaz buyurmuşlardır. (Tezkiye-i ehli beyt)
Kısacası kadın sesi ihtiyaç dışı haramdır..İhtiyaç için olursada böylesine yumuşak ve kibar konuşması yine gınadır!Mehtap hanım bir doktor kendi özel yerindede pekala insanlara faydalı olabilir..Her doktor tvye çıkıp hastalarına fayda sağlamıyor ki..
Amacım bunu gündeme getirmek değildi aslında ama bazıları kaşındı,konu stv değilken,bir reklam iken stvnin yayın politikaları eleştirildi birde üstüne tv5 önerisi yapıldı.. Tv5in benim gözümde stvden farkı yok,biri daha geniş düşünceli ve daha gözde bir kanal o kadar.. Hadi ses konusunda ihtilaf edenler kabul etmeyenler var,onu geçtik..
Birde o devehörgücü,sıkmabaş tarzı örtüsüne ne diyorlar hiç ses gelmedi atıp tutanlardan.. :utandım:
Bir reklamı bir kanalın yayın politikasına kadar getirirp saptırdılar,madem yanlış sizin sunucunz hakkında da konuşalım..
Daha başörtümüze türban denilmeyeceğini bilmeyenler cihad naraları atıyor.. ve veyla.. 
|
|
|