09-25-2009, 18:38
|
|
|
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı
Olmadı ama olabilir...
Biz, yaratılanı
Yaradandan ötürü severiz... Nokta...
|
Hz.Mevlana ile Yunus Emre'ye ithaf edilen bu sözleri her yerde çarpıtarak,saptırarak kullanıyorlar görende Hz.Mevlanayı,Yunus Emreyi "haşa" kafirleri seviyor sanacak..
Bir defa Yunus Emreye ait olan o söz "Yaradılanı hoş gör,yaradandan ötürü"dür...
Bunu değiştirip "Yaradılanı severiz" şekline dönüştürmek en ağır tabirlerle Yunus Emreye iftiradır...
Severim deseydi bile Yunus Emre bir Allah aşığı o Allahı hatırlatan her şeyi sevebilir bunun manası çook başka biz kendimi bunla bir tutamayız bu çok büyük bir makam...
"Ben Allahım" diyen Hallacı Mansur'da ona bakarsak kendini ilah ilan eden birisi mantık olarak...
Ama uzaktan yakından bir alakası yok...
"Gel,yine gel ne olursan ol yine gel" sözünün Hz.Mevlanaya ait olmadığını öğrendik geçenler'de...
Hz.Mevlananın hiç bir eserin'de hiç bir kitabın'da yok bu sözü...
Uydurma olduğu kanıtlandı zaten...
Hep hoşgörü sözlerini yamamaya çalaşanlar Mevlananın şu sözlerini neden görmezden gelirler..?
Biz Hz.Mevlana gibi ince düşünüyoruz diyerek hava atanlar bir kez olsun şu sözlerini dile getirmezler...
"Git, kâfirlere karşı şiddetli bulunan eshâb-ı kirâm meşrebinde ol. Yabancıların dostluğuna karşı toprak saç, yani onlardan yüz çevir."(Hz.Mevlana-Tahir-ül Mevlevi-Mesnevi)
"Din düşmanları olanların başına kılıç ol.Sakın tilki oyununa ve onun gibi yaltaklanmaya kalkışma. Arslan ol ve arslan gibi heybetli ve cesâretli bulun."(Hz.Mevlana-Tahir-ül Mevlevi-Mesnevi)
"O alçak kalpazanlar, yani, mürâiler, münâfıklar ve kâfirler; gündüzün, yani, kalbi münevver zevâtın düşmanıdırlar. Altın gibi olan hâlis ve muhlis mü"minler ise gündüz gibi nurlu olan o zevât-i kirâmın âşıkıdırlar."(Hz.Mevlana-Tahir-ül Mevlevi-Mesnevi)
"Kâfir irin şerbetinden içtiği için, rızkından kendisinde zehir peydâ olur."(Hz.Mevlana-Tahir-ül Mevlevi-Mesnevi) --NOKTA-- (:
Hoşgörü sevdalısı Mevlananın daha bunun gibi 50'den fazla sözü var kafirler için yaa...
Yeryüzün'de sanki İslamdan başka bir Din varmış gibi konuşmak bile tüyler ürpertici...
Evet bende "Yahudiler,Hristyanlar,Onların Dini" gibi terimleri kullanıyorum ama mecazi anlamda,yahut İslamdan önce ki Dinlerini kastederek yoksa bu gün İslamdan başka hiç bir Din yok yeryüzünde...
Gören varsa söylesin daha bugün Cuma namazından geldik hutbede ki ayeti hepimiz duyduk...
Yahu bunlar İtikada giriyor şimdi söylüyecem yine ben kötü olacam..
Alimler her hangi bir mecliste bir grup insan toplanırda acaba Yahudi ve Hristyanların Cennete girme ihtimali varmı diye tartışmaya başlarsa hepsi kafir olur diyorlar...
Çünkü ihtimaller,imkansızlar üzerin'de kurulmaz...
Yarın 3 Dini(!) birleştiren bir şeriatla çıkılırsa karşımıza vay halimize tıpkı 3 ibadethaneyi birleştirdikleri gibi...
Biz körü körüne bağnazca diyalogçuları eleştirenlerden değiliz(benim gibi düşünenler) her şeyin bir açıklaması delili,ispatı var ilmi yönü var,insani yönü var...
Sen doğru bildiğini yapıyorsan ispatını koyarsın ben yanlış diyorsam delilini getiririm...
Önemli olan haybeye konuşmamak...
|
|
|