Diyalogta ısrarcı olan kardeşlerimin ; diyalogtan kasdettikleri , hoşgörü, evrensel problemlere sorunlara ortak çözüm, küresel bir barışı taşıyan has bir niyet galiba... Gel gelelim, benim düşüncem şudur ki, diyalogta muhatap alınan taraf Vatikan ; siz kardeşlerimin düşündükleri gibi masum bir diyalogu amaçlamamaktadır. Diyalog=postmodern misyonerlik'ten başka birşey değildir. Lakin; diyalogta Hz.Muhammed(s.a.v) çevrimdışı bırakılıp, sadece Allah noktasında birleşmekten söz ediliyor; bir hristiyanla konuşurken Hz.Muhammed(s.a.v)'den söz etmemek daha uygun(!) ,çünkü onlarla diyalogu amaçlıyorsak Hz.İsa'nın dinine mensub olan bir hristiyanla diyalogta peygamber noktasını geçmek lazım geliyor. ve Allah'a inanan herkese rahmet nazarıyla bakmak gerekiyor. Doğrudur, mümin Allah'ın Rahman isminden nasiplenmiş kimsedir; fakat burda "rahmet nazarı" ile bakılırken, Hz.Muhammed(s.a.v) es geçiliyor...
Bir Ermeni Patrik; diyalog olması için İslam'ın son din olduğu iddasından vazgeçilmelidir, ifadelerine yer veriyor...
vs. vs.. örnekler epey fazla. tedirginlik ise büyük.
O nedenle diyalogun masum olduğuna inanmıyorum, siz kardeşlerim niyetiniz güzel olabilir, ama amaçlanan şey çok çok farklıdır. vesselam efendim.
|