Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-27-2009, 21:33   #122
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
menes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim için diyalog ;
Birincisi İslam'ı tebliğ için farklı inanç sahipleriyle bir araya gelmektir.Onlara İslam'ı anlatmaktır.
İkincisi kafalarındaki İslam hakkındaki kötü düşünceleri silmektir.Çünkü günümüzde özellikler de 11 Eylül saldırılarından sonra Batı insanındaki Müslüman modeli terörist ile eş anlamlıdır.Onlar müslümanları zalim olarak, eli kanli katiller olarak tanıyor çünkü onlara öyle tanıtılıyor.
Üçüncüsü ise genel itibariyle dünyayı tehdit eden sorunlara konuşarak çözümler üretmektir.
İşte benim anladığım diyalog bundan ibarettir.Bunların dışında hiçbir şekilde yapılacak işleri kabul etmiyorum.

Allah razı olsun hislerime tercüman olmuşsunuz

Diyalog tebliğe kapı açar

bir insanla diyalog kurulmadan nasıl tebliğ etceksiniz dini

Diyalog temsil öncelikli tebliğdir

Tüm Dünyada bozulan Müslüman imajınını değiştirilmeye çalışılmasıdır

İslamın Terör Dini olmadığının gösterilmesidir

Avrupa ve Amerikada İslamın yükselişini önlemek için İslamın Terör dini olduğunu kamuoyuna yaymak için çıkarılmış olan medeniyetler çatışması tezi inşallah bitecektir bitmek üzeredirde

ben diyalog adı altında yapılan çalışmalara bakıyorum

kimse hristiyan olmadığı gibi bu çalışmalarda

tam tersine Efendimizin son peygamber olduğunu kabul eden ,tek Allahı kabul eden kişilere rastlıyorsunuz

diyalog çalışmalarına suudi kralıda katıldı hatta eski iran başkanı hatemide katıldı

diyalog sadece belli bir din gurubuyle yapılmıyor katolikle,protestanla,ortodoksla,yahudi ile hatta budist ,brahmanist olan kişilerlede yapılıyor

bu diyalog çalışmalarında şiddet ve müslümanlara yapılan zulüm saunulmadığı gibi tam tersine şiddetle eleştiriliyor

inşallah güzel günler ilerde gelecek
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla