Veli Küçük: Ergenekon bir safsata
Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 'Bu Ergenekon dedikleri bir safsata. Olsaydı, ben bilirdim. Devlette bu kadar tecrübem, çalışmam var' dedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın talepler bölümünde söz alan Küçük, bir gazetede
''Veli Küçük kira zengini'' başlığıyla yayımlanan habere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Emekli olduktan sonra çalışmaya ihtiyacı olduğunu ve 30 bin liralık emekli ikramiyesiyle güvenlik işine girmeyi planladığını anlatan Küçük, bu amaçla Sirkeci'de harap durumdaki bir iş yerini kiraladığını söyledi.
Küçük, ortaklarının, büyük masraflarla onardığı iş yerinin güvenlik şirketi için yetersiz olacağını söylemesi üzerine kiralamaktan vazgeçtiğini, mal sahibinin, onarım masraflarına karşılık bu yerin kira gelirini birkaç ay kendisine ödediğini kaydetti.
Tek başına mücadele ettiğini dile getiren Küçük, ''Ama bu Ergenekon dedikleri bir safsata. Olsaydı, ben bilirdim. Devlette bu kadar tecrübem, çalışmam var. Amerika'da organize edilmiş
Doğu Perinçek'in
çok güzel dediği gibi, Ergenekon, Türk'ün başına örülmüş bir çoraptır'' şeklinde konuştu
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Emin Şirin'i tanıdığını belirten Küçük, Şirin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin kayıtların dosyaya konulmasını istedi.
AA