Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-06-2009, 13:30   #2
Kullanıcı Adı
Eşref
Müslüman ülkeler ne yazık ki cehalet ve sefalet içinde. Bunun bana göre 3 temel sebebi var; 1. si dini yanlış yorumlama 2. si tembellik ve buna bağlı olarak bilim ve teknoloji konusundaki eksklik 3.sü de kültürel yozlaşma

Yukardaki olaya bakıyorum. Şahsi kanaatime göre de bayan ve erkekleri aynı oda ortamına alıp saatlerce eğitim vermenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Belki ulema'nın iddia ettiği gibi günah olmayabilir. Ama bu sistemin başarıyı düşürebileceği ve dinin hoş görmediği olayların yaşanmasına zemin hazırlayabileceği de aşikar. Yani geri kalmışlığımızın birinci unsuru dini yorumlamada yine hata yapılmış.

2. unsura bakıyorum. Tembellik. Evet, burda yine bir tembellik var. Belki saatlerini masa başında araştırma yaparak geçiren, devletin her türlü desteğini arkasına alan, düşünen, yorumlayan, üreten ve çok okuyan avrupalıyı örnek almak yerine, kolay olana yönelip, gelişmiş avrupalının yaptıklarını taklit ediyor, onlar gibi yaşamaya çalışıyoruz. Yani makyajlanarak gelişmiş olma çabası var. Unutmamak gerekir ki bizi taklit eden bir papağan asla insanlaşamaz, insan gibi bağımsız konuşamaz. Kadını erkeği tek sınıfa sokmak, sadece gelişmişlik makyajıdır. Kolay olandır. Tembelliktir.

3. unsur olarak da kültürel yozlaşma dedim. Ben hala iddia ediyorum ki kültürel anlamda dünyanın en geri kalmış toplumlarının başında avrupalılar geliyor. Ahlaki değerlerden yoksun, aile kavramı ise bitme noktasında. Bugün kendi öz kültürümüz avrupalıyla kıyaslanamayacak kadar üstündür. Bizim özümüze (Türk-İslam kültürü) dönmemiz gerekirken, Arap'ın peygamberimizle oluşan kültürel değerlere sahip çıkması gerekirken, gidip geri kalmış, hatta sapıklaşmış bir avrupanın kültürüne özeniyoruz.

Görülen o ki biz müslümanlar hala akıllanmadık. Sözde devrimlerle, sözde bilimsel çalışmalarla yol alınamaz. Aksine işler daha da kötüye gider. İnşAllah en yakın zamanda doğru şekilde modernleşmeyi öğrenebiliriz.

-------------------------------------------------------

O çok değerli yorumlarınla bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim Yalçın abi.

Konu Eşref tarafından (10-06-2009 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla