Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2009, 16:00   #55
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
anabisTR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Feride

Herşey Hakk' tandır efenim. Dört mezhebin sahibi, diğer meshep yada islam itikadının sahibi olmayan Hakk, Hakk değildir. Eğer herşeyin ama herşeyin Hakk' tan olduğunu göremiyorsanız, göreceğiniz daha cok şey var demektir...
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki; dini inançlar konusu çok hassas bir konudur. Ve bunun idrakinde olarak düşüncelerimi ifade ediyorum. Bilmediğim ya da yanlışlığından emin olmadığım konularda görüş bildirmekten imtina ederim.

Şia'lık tekrar belirtiyorum ki 4 hak mezhepten biri değil. Açıkladığım kaynaktaki farklılıkların tamamını duymadım ancak bir takım farklılıklar olduğunu zaten biliyordum. Kaynaktaki bilgilerde size göre bir yanlışlık mı var acaba. Varsa buyrun siz düzeltin..

Evet herşey Hak'tandır. O zaman biz bu görüşe göre, diğer islam dışı dinlerin şuan ki hallerini de Hak olarak nitelendirelim. Takdir edersiniz ki dünya üzerindeki herşey Hakk'ın isteklerine boyun eğmiyor. Bu nedenle; söylediğiniz cidden çok tuhaf..!

Ehl-i sünnet akaidine ters gelen bir durum sergiliyorsa mezhep adı altındaki birlik, buna biz heraldeki yanlış deme hakkına sahibiz diye düşünüyorum..!

Konu Feride tarafından (10-07-2009 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır