depare yazını eleştirmiyorum fakat bir noktayı düzeltmek istiyorum. iranla osmanlı hiç bir zaman kardeşce yaşamadı. şimdi olduğu gibi osmanlı zamanında da iran osmanlı içerisinde ehl-i sünneti yıkıp şia lığı yayma propagandaları yaptı. hatta yazvuz sultan selim han zamanında cıkardığı 3 büyük isyanla 250 binden ziyade osmanlı lalasını katletti, katlettirdi. tabi yavuz sultan selim han büyük istihbaratı ile hakedenler hakettikleri cezaları verdi isyanı bastırdı. ayrıca osmanlı ne zaman yüzünü avrupaya cevirse bugün olduğu gibi iran hem sırttan vurdu. dikkat ederseniz türkiye ne zaman avrupa birliğine yönelse iran bize hep sorun cıkartır. ya rusyayla türkiye aleyhine bi anlaşma yapar yada doğalgazı keser. bizle kardeşçe geciniyor gibi görünmelerinin sebebi ise iran ne zaman osmanlıyla kavgaya girişse hep kaybetmiştir. şah ismailin başına gelenler en basit örnektir.
bazı vatandaşların geçmişini bilmeden körü körüne iran aleyhtarlığı yapmaları nasıl karşılanır bilmiyorum ama bzim gibi ehl-i sünnet genclerin tarihi ve tarihi gelişmeleri itikadi konuları bilmeleri cok önemli.
|