Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2009, 18:51   #3
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Söylediğiniz söz hakaret içermiyor da,güzellik mi içeriyor..Bir bebeğin ağzına önce acı biber sürüp,sonra da tatlı birşeyler vermekle ağzının acısını gideremezsiniz..Acı biberi sürmeden tatlı yedirmelisiniz ki,çocuğun canı yanmasın..

Nitekim;Peygamber Efendimiz(s.a.v)'e gelen kısa boylu bir sahabi,Efendimizden istediklerini aldıktan sonra giderken,Hz.Aişe validemiz o kısa boylu sahabiyi görmüştü..Hz.Aişe annemiz Efendimiz'e(s.a.v)"Ya Resulallah,o kısa boylu kimdi.?"diye sordu..Peygamber Efendimiz(s.a.v)"Tükür ya Aişe,tükür"buyurdu..Hz.Aişe validemiz yere tükürdüğünde bir baktı ki,canlı eti yemiş gibi kanlı parçalar çıktı ağzından..Bunun üzerine Efendimiz(s.a.v)'e sordu.."Ya Resulallah,bunun hikmeti nedir.?Ben ne yaptım ki.?"Efendimiz(s.a.v)"Ya Aişe..Bir Müslüman kardeşinin gıybetini yapan,o Müslüman kardeşinin ölü etini yemiş gibidir"buyurdu..Hz.Aişe validemiz bunun üzerine,"Ya Resulallah..Ama ben onun gıybetini yapmadım ki..Kısa boylu olduğu için,kısa dedim"dedi..Efendimiz(s.a.v)"Ya Aişe..Bir kimseye kendisinde olsa bile,onun hoşlanmayacağı şeyle ona konuşman gıybettir..Onda olmayan şeyi ona itham edersen zaten iftira etmiş olursun..Buda en büyük günahlardandır"buyurdu..

Sizin o insanlara karşı söylemeye hakkı olduğunuz en ağır kelime"cahil"olabilir..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır