Cumhuriyetten bugüne her isteyen Kürt kökenli kardeşimiz;vatandaşımız istediği şehre yerleşmiştir,iş kurmuşlardır,istediği üniversiteler de okumuşlardır.Cumhuriyet bütün vatandaşlarını 1.sınıf Kabul etmiştir.Dikkat edersek;PKK’nın işlediği ilk cinayetlerin hiçbirisi Türkiye Cumhuriyetine ve Türk halkına yönelik değildi..Doğrudan Kürt halkına yönelikti..Yakılan okullar,yok edilen köprüler ve yollar halkı imkanlardan mahrum etmeler hep bölge halkına yönelikti…Bu dinsiz,kitapsız,marksist örgüt;başarılı olmak için kürt halkını yanına almak zorunda olduğu için;önce onun yüreğine korku ve nefret yerleştirmek istedi..O yüzden de ilk dönem eylemlerinin hepsi kürt halkına yönelikti..Nitekim o öldürülen bebekler bölge halkının bebekleriydi…Bu ülke de Kürtçe konuşuluyor,kürtçe eğitim veren kurslar açılıyor..Radyolar da yayın yapılıyor,kürtçe gazete ve dergi çıkarılıyor….Ben Kürdüm diyen ya da kürt kökenli olan devlet memuru olabiliyor,askeriye de görev alabiliyor,en iyi okullar da okuyabiliyor,devletin yönetim kademesinde bulunabiliyor hatta başbakan olabiliyor…..Ben kürdüm diyen bir vatandaş ticaret yapıp;iş adamı olabiliyorsa;ülkenin dört bir yanında fabrikalar açıp;istihdam sağlayabiliyorsa;e bu nedir?....Bu ülkenin Karadeniz in de,Toroslarında yolu olmayan binlerce köyü var…Bu ülkenin Karadeniz inde askerini,jandarmasını başının tacı yapmasına ve buna karşılık hiç fabrikası olmayan Karadeniz şehirleri var..tıpkı diğer bölgeleri gibi…..
|