Olayın bir yönüne böyle bakıyorum;diğer yönden bakınca da;Ülkenin güney doğusunda yaşayanların kendi hayat pratiklerinde yaşadıkları acıların, sıkıntıların direkt tanığı olmasak da biliyoruz…Bölge idarecilerinin zulmü,merkezin yanlış reçeteleri;zaman zaman Kürt halkını canından bezdirmiştir..Bunu fırsat bilen bazı kanun kaçakları bireysel ikballeri için bu memnuniyetsizliği kullanıp devlete isyan bayrağı açmışlardır…Siz var olan sorunları,dile getirilen endişeleri yok edip;boşlukları doldurmaz iseniz;o ihtiyacı karşılamazsanız işte gördük başkaları dolduruyor ve karşılıyor.Son 4,5 yılda bölgeye yapılan yatarımların,sağlık desteklerinin, yoksulluk yardımlarını, eğitim yardımlarının bölge halkı üzerinde çok olumlu etkileri oldu. Ama kürt meselesinin sorun olarak devam etmesini isteyenler bu etkiyi görmek istemedikleri gibi halkı korkutarak,tehdit ederek dile gelmesini engelliyorlar…Ama bu mesele üzerinden siyaset yapanlar, prim yapmak amacıyla halkın acıları üzerinden kavga dilini benimsemeyi, çözümü geciktirecek tutum ve davranışları tercih ediyorlar.
|