Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-20-2009, 17:16   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Gazetelerine bomba atan DELİ'YE BİR TEK ONLAR İNANDI[Danıştay Saldırısı]

Danıştay’a silahlı baskın ve Cumhuriyet gazetesine bomba atmaktan sanık Alparslan Arslan'ın dün mahkemede verdiği ifade bugün Cumhuriyet gazetesine manşet oldu: Bombalama türban için.. Kendi gazetesine bomba atan Arslan'a yine bir tek Cumhuriyet gazetesi inanıyor. Duruşmalardaki tuhaf hareketleri sebebiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Ergenekon sanığı Alparslan Arslan'ın sözlerine inanan Cumhuriyet saldırganın sözlerini manşete taşıdı.
EMİR ALLAH'TAN GELDİ
Danıştay’a silahlı baskın ve Cumhuriyet gazetesine bomba atmaktan sanık Alparslan Arslan, Cumhuriyet gazetesine kutsal saydığı türbana hakaret edildiği için bomba attığını söyledi. Alparslan Arslan Danıştay saldırısını neden yaptığına ilişkin soru üzerine “Emir gelmişti. Yukarıdan gelmişti. Allah’tan geldi. Rüzgârla gelir, melekle gelir, hal ile gelir, bakışla gelir emir” diye konuştu.
Danıştay’a silahlı baskın ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması dosyasıyla birleştirilen Birinci Ergenekon davasının 116. duruşması dün gerçekleştirildi. Alparslan Arslan’ın avukatı Oğuz Kayıran daha önceden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından mahkemeye gönderilen raporun bilimsel olmadığını savunarak Arslan’ın Adli Tıp Kurumu’na sevki talebini yineledi. Çapraz sorgu sırasında hâkim tarafından oturmasına izin verilen Arslan, soruları yanıtlarken zaman zaman elini başına koyarak uzun süre düşündü, başını arkaya atarak güldü. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in “Cumhuriyet’e bomba at diye mi emir geldi?” sorusunu Arslan, şu şekilde yanıtladı:
NEDEN BAŞÖRTÜSÜ
“Başörtüsünü biliyoruz. Allah’tan utanmayan insanla benim işim olmaz. Başörtüsü takmayan insandan utanırım. Danıştay önemli mesele. Başörtüsünü yok sayamazsın. Bunu yüzde 90 ile 99 arasında biliyorum. Benim bilgim bu. Bu yasağın altındaki imza size mi ait diye gidip sormadım. Gittim, bunu yasaklayamazsınız dedim. Çırılçıplak dolaşan birini dövecek misin? Düzgün bir şekilde alırsın, ihtiyacını karşılayacaksın.”
Savcı Pekgüzel, önce Danıştay tarafından başörtüsü yasağına ilişkin bir karar alındığını, daha sonra Cumhuriyet gazetesinde başörtüsü giymiş bir domuz karikatürünün yayımlandığını anımsatarak “Neden önce Cumhuriyet gazetesine bomba attınız?” diye sordu. Arslan, şu yanıtı verdi: “Devlet denen mahluk, koydu bir deliğe. İdam şart.”
CUMHURİYET'E ANTİPATİ
Çapraz sorgu sırasında Pekgüzel, “Bunlar çok önemli Alparslan. Cumhuriyet gazetesine bomba atma talimatını kimden aldın? Olay sırasında yanında kimler vardı?” sorularını yineledi.
“Cumhuriyet gazetesine karşı evvelden beri antipatim var” diyen Arslan, “Neticede onlar da bizim insanlarımız. Ama domuza başörtüsü giydirme. Bunu yapma. Hiç olmazsa bir özür dile. Turan Selçuk’u çok fazla sevmiyorum. Selçuk kardeşleri tanımıyorum ama özel insanlar. Türkiye’de yaşıyorsunuz, ben anlamıyorum” diye konuştu.
Pekgüzel’in bomba atmak yerine telefonla tepkisini dile getirebileceğini söylemesi üzerine Arslan, “Turan Selçuk’a demedim. Çok kinim var. 60-70 yaşında bir adamsın. Türkiye’de yaşıyorsun, saygılı olmalısın. Babam olsa keserim. Allah’tan utanmayan adamı aklım almıyor. Hürriyet veya Sabah gazeteleri olsa açar telefonu gereğini söylerdim ama Turan Selçuk olunca dayanamıyorum. Gider parçalarım. Dayanamam ben yani. Mesela burada Doğu Perinçek var. Adamı seviyorum kardeşim. Haslet işte” dedi. Arslan, Danıştay’ın başörtüsüne ilişkin kararından ne zaman haberi olduğunu sorusuna “Haber yayımlandığı zaman haberim yoktu. Cumhuriyet gazetesine bakış açısı, merhamet boyutunda da bakabiliriz. Ama ben o idrak boyutunda değildim. Merhamet boyutunda olsaydım bunu yapmazdım” diye konuştu.
Osman Yıldırım ile 27 Nisan’da Bostancı sahilinde buluştuklarını ve bazı banka ve holdinglere saldırıdan söz ettiklerini anlatan Arslan “Rahmi Koç, Türkiye’nin zenginleri arasında. Mesela bankalar var. Edepsizlik devam ediyorsa problem var. Mesela Aydın Doğan, yavaş yavaş düzeltmesi lazım” dedi.
OĞLUM SÖYLE..
Savcının “Bombaları nereden temin ettiniz?” sorusuna Arslan sessiz kalırken izleyici sıralarında oturan babası İdris Arslan, “Oğlum söyle” diye bağırdı.
Savcı Nihat Taşkın, Cumhuriyet gazetesi avukatlarının “Arslan, Danıştay davasında bombaları Süleyman Esen’in Özel Harpçi bir arkadaşından aldığını söyledi. Ancak bu tutanaklara geçmedi” şeklindeki beyanlarını anımsatarak bombaları kimden aldığı sorusunu yineledi. Arslan bu soru üzerine “Tahmin aklıma geldi. Cezaevine konulmuşum, aradan 1 yıl 6 ay geçmiş. Kimseyle irtibatım yok. O şekilde ağzımdan kaçırmış olabilirim” dedi.
“Bombaları Süleyman Esen getirdi” diyen Arslan, şöyle devam etti: “Akrabası vardır. Ya emniyette, ya asker ya korucudur. Belki PKK’li de tanıyordur. Bu bombalara ulaşabileceği kişiler vardır. ‘Bulabilir miyiz’ diye sordum. 3-5 gün içinde getirdi. Esen’e 3 bomba için 1.5 milyar lira elden verdim. Esen bombaları ne yapacağımı sormadı.”
Taşkın, “Cumhuriyet’e bomba atarken insanların ölebileceğini düşünmediniz mi?” sorusu üzerine “Ölecekse öldürürsün, önemli değil. Bir şekilde Cumhuriyet’e uyarı lazım” diye konuştu.
Arslan, el bombası kullanmayı nereden bildiği sorusu üzerine “Pimi çekip atmak lazım diye söylendi. Bombalar çok sağlıklı değildi. Biraz yıpranmıştı. Uzun süreden beri bulunduğu belliydi. Öldürmek kastım olsaydı, girer içeriye atardım. Cumhuriyet’i gördüm. Tekbir getirdikten sonra bombayı attım” dedi.
GÜLEN'İ SEVERİM
Arslan, şöyle devam etti: “Cezaevine girmeden 1.5 yıl önce namaz kılmaya başlamıştım. Cezaevine girdikten 1.5 yıl sonra da kılmaya devam ettim. Sonra hastalık durumları oldu. Cemaatimi de, Fethullah Gülen’i de severim. Doğu Ağabey mi desem, Doğu Bey mi desem severim, evvelinden beri uyuşurum. Fethullah Gülen’i evvelinden severim. Fethullah Gülen cemaatinde bulunmuştum, ama bulunamayacak duruma gelince çıktım. Mukaddesatçı, ülkücü, milliyetçiyim.” (Cumhuriyet)

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder