10-23-2009, 16:06
|
|
|
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı
Kusura bakılmasın ama burada suçlu olan halktır!Konuşmaya geldiği vakit burnundan kıl aldırmayan duyarlı ve inançlı halkımız,provokatörler tarafından her defasından başörtülülere reva görülen bu zalimlikler karşısında adetta dilsizleşiyorlar!!!Gerekilen tepkiyi halkımız vermiş olsa,bir tane dengesiz çıkıp başörtü düşmanlı yapamazdı!Kendimden örnek vermek istiyorum yorumumu pekiştirmek açısından;Bir sınav esnasında sınav giriş bilgilerini kontrol etmek için görevliler gezerken,önümde başörtülü bir kardeşimiz oturuyordu.Kızın yüz ifadesindeki tedirginliği gittikçe artmaya başlamıştı,çünkü birazdan görevli gelip,ya dışarı çıkacaksın-ya da başörtünü çıkaracaksın!Genç kız başına gelecekleri biliyor çünkü.Ama bende meydana gelecek münakaşayı bildiğimden dolayı adetta tetikte bekliyordum.Dedim ki;Şayet bu görevli gelip despotça müdahale ederse başörtülü öğrenciye,benim tarafımdan her türlü müdahaleye maruz kalacaktır!Bu müdahaleye öyle bir odaklanmıştım ki anlatamam...Lakin görevli beklenilen müdahaleyi yapmadı.Başörtülüyü görmezden gelip düşündüğümü yapmadı!..Demek istediğim Başörtülü kardeşlerimize böyle yasaklar reva görüldüğü vakit,her türlü sonucu göze alıp tepkimizi koyarsak,kimse elini kolunu sallayıp bu tür provokasyonlara yeltenmeyecektir!!!Fakat bu duyarlılık az sayıda insanda bulunduğundan bu tür zalimliklerin meydana gelmeside doğallaştı..
|
Doğru bir yorum,aynı durum bende de yaşandı..Hatta o görevli müdahele etti ve arkadaşımla benden de ağır bir darbe aldı..Ancak bu olayları büyütmeden halledersek daha iyi olur..
|
|
|