Konu: HOŞGÖRÜ
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-27-2009, 10:36   #5
Kullanıcı Adı
Ak_Gencim
Hoşgörü derken neyi anladığımızda gayet önemlidir.Eğer Avrupa'ya olan bir hoşgörüden bahsediyorsak eğer bu çok yanlıştır.Mevlana Hazretlerinin sözüde çarpıtılıyor.Sen ne olursan ol gel.... sözü yani.Orda denilmek istenen şey şu gel ne olursan ol gel bu dergaha seni Hakk'a çağırayım ümit edilirki belki haya edip tevbe edersin.Hoşgörü aslında kelimede görüldüğü gibidir.Yüzüne vurmamak yanlışını affetmek vs.Peki niçin bu hoşgörü hakkımızı düşmanlarımıza kullanalımki.Sen gel Kürt açılımına kötek ol ve gel hristiyana seni hoşgörüyorum mu diyeceksin?Müslümanın ayıbını açacaksın suizan etçeksin gıybet etçeksin ondan sonra hoşgörü.Önce Deniz Baykalı hoş görmek lazım.Hoşgörünün zorluğuda burdan kaynaklanır.Ama müslüman olduğu halde biz onu hoşgörmüyoruz.Lakin bir kafire sen hoşgör yanlış bir fikirdir bu.Ayrıca Osmanlıda bu hoşgörü meselesinden yok oldu.Bazı durumlara el atmadı.Doğru İslami çerçevede hareket etti lakin yanlış olan şey şu iç işlerine karışmıyor ne iş yapçaklarına karışmıyordu.Müslümanlar ziraatla uğraşsın Ermeni ve Rumlar ticaretle...Hoşgörüyü yanlış tanımlıyoruz günümüzde bana göre.Sen kafire hoş göremezsin.Şunu dersin ancak Senin dinin sana benim dinim bana yeter.Yani senin o saçma sapan fikirlerin sana layıktır benim dinimde bana layıktır demektir.Sen gel ve bu saçma fikirlere hoş gör.Hoşgörünün sınırı aşılmamalı.Osmanlı sadece ve sadece İslami bir şekilde hareket etti.Kliseleri yıkmadı adaletle hükmetti bunlar İslamda olan şeyler yani Osmanlı hoşgörü politikası izlediği falanda yoktu tabi çoğu durumlarda bazı zamanlarda acayip onları azıtmıştı haklar falan veriliyordu buna aşırı hoşgörücülük diyorum yani hoşgörü zehirlenmesi.Osmanlı İslami bir şekilde hareket ediyordu.Sonradan müslüman olanlara aynı muameleyi yapıyordu diğer müslümanlara olan değeri gene aynısını veriyordu.İslamda olduğundan yoksa hoşgörüden değil!!!Sizde bu hoşgörünün dozunu kaçırıp zehirlenmeyin...Filistinde müslümanlar yokolsun ve sen gel deki hoşgörü hoşgörü!!!Olamaz!!!

Konu Ak_Gencim tarafından (10-27-2009 Saat 10:44 ) değiştirilmiştir..
Ak_Gencim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla