Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-31-2009, 13:22   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Demokratik Açılımın Yüzü Suyu Hürmetine...
İLKER BAŞBUĞ NEDEN GÖREVDEN ALINMAMALI

Militarist güçlerin millet üzerinde hegemonya kurmasından ne kadar nefret ettiğimi bilirsiniz. Bu konuda Genelkurmay'a karşı bakışım da hiç hoş değildir. Normalde böyle bir durumda uygulanabilirliği olup olmamamasını hiç düşünmeden hemen 'kesinlikle görevden alınmalı' diyebilirdim. Yasemin Çongar gibi "Paşa Paşa İstifa Et" ya da Rasim Ozan Kütahyalı gibi:"Ey Mehmet İlker Başbuğ... Sana soruyorum... Patagonya generali misin sen? Oradaki meslektaşların gibi olmak istiyorsan o günler geçti cancağızım... Devlet memuru olmayı paşa paşa kabul edeceksin... Ya da paşa paşa istifa edeceksin... Ya da o küçümsediğin Kasımpaşalı seni görevden alacak... Karar senin..." diyebilirdim...

Ama bu iş bu kadar basit değil. Neden bu kadar basit olmadığını Tamer Korkmaz açıklıyor. Mealen şöyle diyor; - belgeyi hazırlayanlar aynı zamanda İlker Başbuğ'a karşı bir hareket içindeler onun için tam da bu noktada 'Genelkurmay Başkanı görevden alınmalı' diyenlere dolmuşa binmemelerini öneriyorum.- Gerisini de ben getireyim; demokratik açılımı içselleştirmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına bu kadar sahiplenecek başka bir Genelkurmay Başkanı biraz zor buluruz.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla