Şehit babasından tarihe geçecek sözler
Demokratik açılım sürecine destek veren şehit yakınları da var
>>> Sivaslı Şehit Babası
Halit Koçyiğit,
"Akan kanın durması için dağdan inenleri kucaklamaya hazırım"
Oğlu Halil İbrahim Koçyiğit'i 2001 yılında Bitlis'te şehit veren Sivaslı baba Halit Koçyiğit, akan kanın durması için açılımın önemli bir adım olduğunu savundu. Koçyiğit, şehit yakınları ve gazilerin açılıma tepki göstererek madalyalarını geri vermek istemelerini 'yanlış bir davranış' olarak niteledi.
>>> Şehit Babası
Yavuz Alphan ise
"Senelerce birbirini öldüren aşiretleri bile bir kaymakam, bir vali araya girip barıştırıyor. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Demokratik açılım da aynı."
"Bataklığa bir parmak su akıyor. Biz elimize almışız tüfeği, bataklıktaki sinekleri vurmaya çalışıyoruz. Bitmez ki. Oraya giden suyu kesersen ancak bataklık kurur ve sivrisinek biter. Bu da ona benziyor, çünkü büyük rantlar var. Bu paralar gittiği müddetçe insanlar da oraya gider."
>>> Şehit Babası Eski Hâkim
Hasan Aslantürk "DTP, sanki galip kendileriymiş gibi davrandı. Bu hataydı. DTP'ye rağmen demokratik açılımdan vazgeçmemek lazım."
>>> Şehit Annesi Fatma Ağmil de
"Ateş bizim evimize düştü, bundan sonra artık analar ağlamasın." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin geri adım atmamasını istedi. Tek çocuğunu teröre kurban verdiğini söyleyen şehit anası,
"Ben yıllardır gözyaşı döküyorum ama artık ana kuzuları ölmesin, analar ağlamasın. Akan kan durdurulsun. Bunun için de herkes elinden gelen çabayı göstersin."
31 Ekim 2009
SamanyoluHaber