Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2009, 01:34   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
hakanturkucu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurulduğundan bu yana AKPARTİ ye oy veren biri olarak(referandum dahil) açılımı anlamakta zorluk çekiyorum.birilerine gövde gösterisi fırsatı verilmesini hazmedemiyorum.ama şu günlerde emin olduğum şey bir seçim olsa çok büyük oy kaybı yaşanır.ben de sonraki seçimde mhp yönünde oy kullanacağım .çevrem ailem arkadaş grubumda ayni şekilde düşünüyor.izlenimlerimde ayni yönde ki gap bölgesi oyları hesaplanırken batı oyları tabana vuracak.özellikle yarış halinde gecen istanbul da.başıma silah dayasalar chp ye oy vermem ama benim gibi binlerce kişi sağda geçiş yapabilir bunun hesabı iyi yapılmamış sanırım.zira mhp ve akparti ve biraz da saadet partisi oyları sürekli kendi içerinde sirkülasyon halindedir ve son görüntüler açıkçası kanıma dokundu .bu memlekette cumhurbaşkanı çıkarmış bir etnik kimlik var .açılıma gerek yok zaten herkes eşit bu iyi düşünülmesi ve sonuçları değerlendirilmesi gereken bir konuydu
Hakan bey, kuruluşundan beri AK Parti'ye oy verdiğinizi ve Kürt meselesinden dolayı AK Parti'ye oy vermeyebileceğinizi söylüyorsunuz. Size şunu söyleyebilirim; PKK, dağa ayrı bir devlet iddasıyla çıkmıştı ama bugün bu iddiasına ulaşamayacağını anladı kaybetti, vazgeçti. PKK nasıl çıktı bu da tartışmalı, derin devletin zamanın şartlarına göre yaptığı kurgu sonucu böyle bir adım atılmış olabilir ama bu kurgu her neyse veya nasılsa çok kötü bir kurguydu... Şimdi geride kanla dolu bir 25 yıl, ülkemizin büyük manevi acıları ve ülkemizin büyük maddi kayıpları... Eğer hayata olumlu bakmak istiyorsak bu işi 25 yılla sonlandırmamız gerekiyor. Ne kadar uzarsa bu ülke bölünmeye o kadar yaklaşıyor. Çünkü PKK dağda olduğu müddetçe yetişen her Kürt nesli daha asi bir hal alacaktı bu bir gerçek. Açılım demek, ülkemizin gelecekte Allah göstermesin yaşayabileceği ismini bile anmak istemediğimiz bir İç Savaşın önünü kesmek demektir. Açılım demek, Türkiye düşmanı ülkerlerin bize karşı sürekli koz olarak kullandığı bir büyük belayı defetmek demek... Siz kurulduğu günden bugüne oy verdiğiniz insanları bizden iyi bilirsiniz onun için onlara ne kadar güveneceğinizin takdirini size bırakıyorum.

Konu Üç mevsim tarafından (11-01-2009 Saat 01:39 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla