Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2009, 03:51   #6
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Lightbulb
Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu beni hassaten ilgilendiriyor. Çünkü burada epeyce derin bir mevzu var.

Birkaç yıl önce, rumuzumu da esinlediğim Özgün İrade dergisinde Sudan Dosyası diye kapsamlı bir araştırma yayımlanmıştı, derginin kapağı da Darfur'a ayrılmıştı. Maalesef ayrıntılarını okuma fırsatım olmamıştı arıyorum şimdi o sayıyı bulabilirsem konunun aydınlanması üzerine çok faydası olacaktır. Aklımda kaldığı kadarıyla Sudan'ın muazzam yer altı zenginliklerine sahip olduğu ve bunun için sömürgeci güçlerden yakasını kurtaramadığı anlatılıyordu. Sudan'da ayrılıkçı bir örgüt olduğu bu örgütün başlarda etkisiz bir yapılanma olduğu ancak zamanla İsrail ve Mossad'ın müdahalesiyle bu örgütün silah donanımı ve kalifiye güç bakımından adeta bir canavara dönüştürelerek neredeyse Sudan Ordusunun gücüne ulaştığı anlatılıyordu. İsrail gizli servsisi tarafından bu kadar güçlendirilen ayrılıkçı örgüte karşı devletin çaresiz kaldığı ve mecburen istedikleri bölgenin onlara verildiği açıklanıyordu. İşte bu süreçte Sudan'da yaşanan iç çatışma ve büyük insan kaybının sorumlusunun kim olduğu tartışılıyor bugün.. Küresel hegemonya, el altından körüklediği Sudan iç savaşının veabilini Ömer El Beşir'e yükleyip onu insanlık suçlusu olarak afişe ederek kendini aklayacağını zannediyor. İşte bu noktada Sudan gerçeğinin ortaya çıkarılması konusunda Sudan Devletinin şeffaf davranmaması tepki çekiyor. Mazlum Der, yaklaşık bir yıl önce Sudan'a gitmek için tüm izinleri alarak pasaport işemlerini dahi hallettiklerini ancak daha sonra Sudan devletinin kendilerini geri çevirdiğini belirtiyor. Sudan Devleti ve Ömer El Beşir'in bölgeyi tarafsız gözlemcilere açmaması Beşir'i şüpheli durumuna düşürüyor ve aklıselim İnsan Hakları derneklerinden dahi büyük tepki çekmesine neden oluyor. İHD konu hakkında küresel hegemonyaya ayak uydurup Ömer El Beşir'i insanlık suçlusu ilan ederken Özgür Der ve Mazlum Der ısrarla bölgenin tarafsız gözlemcilere açılmasını istiyor.
Bu açıklamayı yazmanız iyi olmuş, ben konunun ne olduğunu anlamamıştım çünkü.
Şeffaf olunmaz ve sivil topluma izin vermezse elbette tepki toplayacaktır.Ülkenin geleceğini düşünen insan "ne olursa olsun" cesur davranmalıdır.
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla