Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2009, 15:36   #7
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Erdoğan'a soruldu: Darbe tehlikesi olursa..

Erdoğan'dan "Darbe tehlikesi olursa..." sorusuna çarpıcı yanıt..
09 Kasım 2009 / 12:31

BAŞBAKAN Erdoğan, TRT1’de katıldığı programda “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”yla ilgili soruları da yanıtladı. Erdoğan, “Kilidi ıslak imza çözecek. Askeri yargı, Adli Tıp Raporu’nu esas almalı” dedi. Askeri savcı ile siviller arasında sıkıntı olduğunu savunan Erdoğan şöyle konuştu: “Bu bizi ilgilendiren bir olay değil. Adli Tıp raporunda ne deniyor? ‘Dursun Çiçek’in eli ürünü olduğu kanaatine varılmıştır.’ Niçin ‘aslıdır’ denilmiyor? Bunu da sordum. Dediler ki ‘Bunun literatürdeki ifadesi budur, böyle kullanılır’. Literatürdeki ifadesi buysa, demek ki vaka bu. Demek ki üzerinde durmanın bir anlamı yok.”
İŞTE O GÖRÜNTÜLER

ÖNCEKİLER GİBİ GİTMEM
“Bazı raporlarda ‘belli bir partiye, hükümete, belli cemaatlere karşı böyle bir hazırlık askerin göreviymiş’ gibi algılamalar var. Siz böyle görüyor musunuz?” sorusunu da Erdoğan şöyle yanıtladı: “Böyle birşey söz konusu olmaz. Bu siyasete bulaşmaktır, siyaset yapmaktır ki bu onlar için de hayırlı bir şey değildir. Partimle ilgili olan şey geldiği anda, suç duyurusunda bulunduk. Hemen bu işi yargıya havale ettik.” Başbakan Erdoğan “Askeri bir endişe, hükümeti ortadan kaldırma, Türkiye böyle bir darbenin eşiğinde ya da gölgesinde ya da baskı altında çalıştığınız hissiyatı var mı sizde?” şeklindeki soruya ise, “Ben böyle düşünmedim. Bundan önce olduğu gibi de, kalkıp, bırakıp gitmem. Gereğini yaparım” yanıtını verdi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı’nın istifasını istemesi yönünde taleplerin olduğunun hatırlatılması üzerine ‘’Dün de bir akademisyen bir toplantıda böyle bir şey kullandı. Bu tür şeyler karşısında darda ve zorda kalıyoruz’’ diye konuştu.
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla