Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2009, 01:54   #50
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Başka fotoğrafları da var mı Esra Elönü albümü yapalım. Hangi alimler söylemiş Esra Elönü'nün giyim tarzının İslam'a aykırı olduğunu. Yoruma açık bir dini konuda kesin konuşmaya devam ediyorsunuz yine. Pardon sizin kadar dikkatli incelememişim, üst taraftan badisi biraz darmış. Söyleriz daha bolunu giyer Allah Allah.. Dikkat çekmeyi yanlış anlıyorsunuz ve dini bir hususta hiç hakkınız olmadan kısıtlama getiriyorsunuz, katiyen yapılmaması söylenen dikkat çekmek; tahrik ediciliktir. Bu bayanın hiçbir tahrik edici yanı yok. Bunun dışındaki dikkat çekicilik, göreceli ve yoruma açıktır. Beyaz giyme söz olur siyah giyme toz olur gibi parlak elbiseler giyse de kızacaksınız siyah giyse de kızacaksınız, ya da ne diye kızayım beni ilgilendirmez diyecek ama ondan soğuyacaksınız, çünkü algınız yanış.

Konuya başından beri yanlış pencereden bakıyorsunuz. O giysinin ölçülere uygun olmadığını kabul ediyorum, bluzu daha geniş olsa daha makbul olurdu. Bu bütünün bir ayrıntısı siz buradaki mantaliteye karşı çıkyorsunuz, aynı bluzun daha genişini giyse yine karşı çıkacaksınız. Çünkü bakış açınız bazı katı yorum, kural ve gelenekleriyle kalıplaşmış tarikat ve cemaat bakış açısı gibi. Cübbeli Ahmet Hoca görse bu ne satansit gibi olmuşsun diye çıkışır, Mustafa İslamoğlu görse tebessüm ederek kızım o bluzun bir-iki numara daha genişini giy der. Sorun felsefe sorunu, bu sorunun dinle hiçbir alakası yok. Uzun uzun yazmanın da anlamı yok işte tüm mesele bu.

Sizin bakış açınızla ben bu konuya girersem bu konudan çıkamayız. İhlal edilen ve uyulmayan her farzın insanı bilmem nerelere götürdüğünden devam edersek çıkmaz sokağa gireriz.

Esra Elönü benim gözümde sevimli, sempatik, sevecen ve özgün bir yazardır, beğenmediğim yazıları olabilir, üstteki tuhaf giysisinin biraz daha genişini giymesini de söylerim, hatta onu bu konuya da davet edeceğim gelirse hasbihal de ederiz.

Ha bu arada biz her türlü özgürlüğe hiçbir zaman evet demedik; çünkü her türlü özgürlük, özgürlük yerine tutsaklığı getirir. Benim özgürlük anlayışım Özgür Der felsefesidir. Dinde reform gibi saçma sapan bir söz öbeğinin yakınından uzağından geçemem. Sadece, bazı tarikat ve cemaatlerin kalıpçılığı İslam'a zarar veriyor buna karşı çıkanlarında dinde reformist diye yaftalanması, söyleyenleri bağlar.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla