Evet ben örtünmeyerek günaha giriyorum ama bazıları ise başlarını örtüp başka yerleirni açmayı dinde meşru olarak görüp,bunu emreden alimlere ise dayatmacı diyerek küfre adım atıyor..Fark budur!
Allaha ulaşmak rıza dairesinde gezinmek belli ameller cercevesinde olmaz. Her bir fiil insanı Allaha yanaştırabilir. Birini yapmak diğerini yapmamak ile kimse küfre girmez. Küfür kapılarını ardına kadar açmak oraya insanları sokuşturmak bizler gibi cahillerin işi olur sadece. Hayat bir bütün iken hayatın ve berzahın önünü bir noksanlıkla kapayacak olan zihniyet kesinlikle peygabervari tavır içinde olamaz. Olduki bu bayan örtünmeyi inkar etmiyor,örtünmeyi sadece belli noktalardan ibaret görenlerin karşılacağı muamele bu olmaması gerekir. Neymiş şu cümle ile Alimlerimizin cizgisini islamın formatını değiştiriyormuş gibi vesveselere kapılmışızk. Kadının giyimine baktım resimler aracılığı ile onca cıplak gezenlerin arasında böyle bir insana münafık muamelesi yapmak ahmaklıktır. Herkes kendi noksanlığı ile bu kadar ilgilense belkide islam bütünü ile çok daha güzel yaşanır. Başın kapanmasını bildiği halde başını belli sebebler ile kapamayan kişi ile ayetleri inkar eden biri arasında elbette fark vardır. Ama kimse bana başımı kapamıyorum ama bu kadın kapıyor ama yalnış kapıyor diye kendini o bayandan üstün görmesin .
Benim en çok korktuğum şey aslında ayeti inkar etmenin yanında bizlere sirayet etmiş olan ben gıybetin günah olduğunu biliyorum ama yapıyorum ben örtünmemenin günah olduğunu biliyorum ama örtünmüyorum diyerek , günahlarda ısrar edenlerin zamanla küfre gitme korkusudur. Ne yapacaz şimdi takvalık düşündüğümüz vakit örtünüyor ama tam örtünmüyor demek ile günah olduğunu inkar etmiyorum ama örtünmüyorum arasındaki fark .
Konu Hakan Özkan tarafından (11-10-2009 Saat 11:24 ) değiştirilmiştir..
|