11-10-2009, 14:10
|
|
|
Alıntı:
hakan11 Nickli Üyeden Alıntı
Allaha ulaşmak rıza dairesinde gezinmek belli ameller cercevesinde olmaz. Her bir fiil insanı Allaha yanaştırabilir. Birini yapmak diğerini yapmamak ile kimse küfre girmez. Küfür kapılarını ardına kadar açmak oraya insanları sokuşturmak bizler gibi cahillerin işi olur sadece.
|
Siz yorumlaırmın tamamını okumadınız yada sadece okudunuz..?
Biz yapan yada yapmayanları tartışmıyoruz..Buradaki farkı bütün yorumlarda üstüne basa basa belirttim..
Belki o hanımın hayrı hasenatı bizden fazladır,belki ibadetini eksiksiz yapan biridir kimse bilemez..Biz onun imanını sorgulamıyoruz Hakan bey.. Lütfen kafaları karıştırmayın..
Bu hanım dileidği gibi örtünsün bize ne..? Ama örtü şekli bizim dinimize uygun değil ve bu hanım bunu inkar ediyor..Bizi ilgilendiren kısım budur!
Bütün ehli sünnet alimleri ortak görüşte birleşiyor,bütün hadislerde belirtiliyor..Ama bu hanım kıyafetinin uygun olmadığını belirtenlere ''DAYATMACI'' diyor..Yani islam alimlerine,Efendimizi'in sünnetine muhalefet ediyor..İşte bizi ilgilendiren budur!!
Yaptıklarınız kimseyi ilgilendirmez ama bu onun doğru olduğunuda göstermez..Siz öyle inanır öyle devam edersiniz ama kalkıpta sizi takip eden,sizin hayranınız olan ve çoğunluğu genç olan bir kesime kendinizce fetva verip ''günah olduğunu sanmıyorum'' diyerek teşvik edemezsiniz!
Biz kimsenin imanını sorgulamıyoruz.. Söylediği yanlış fikre karşı çıkıyoruz!
Müslümansanız ve inandığınız halde yapmıyorsanız siz günahkar olursunuz diyor Allah,ama islamda olduğu halde inanmazsanızda küfre girersiniz diyor..Bu benim iddiam değil..
Yoksa bizim kimseyi cennete yada cehenneme sokma gibi bir yetkimiz elbetteki yok..Bu hanım küfre giriyorda demedik,küfre adım atıyor dedik..Allah'ın yada Efendimiz'in sözüne muhalefet etmek,yani onlar ''günah'' dediği halde ''günah olduğunu sanmıyorum'' demek küfre adım atmak değilse adı nedir bunun siz izah eder misiniz..?
Lütfen bu sefer sadece okumayın,gerçekten okuyunn..
Burda yapılan bir yanlış söz konusu..Bizlerinde bilgimizce fikrimizi beyan etmemiz hakkımız olsa gerek..Biz bildiklerimizi anlatmakla mükellef değil miyiz..?
|
|
|