Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2009, 19:06   #5
Kullanıcı Adı
Gönülden
Geçmişimizi aydınlatan, yaşadıklarımıza anlam katan, geleceğe ayna tutan kitaplarımız....ve okumak okumak okumak...belkide en çok ihtiyacımız olan ve en az arkasına düşüp sahiplenme arzusunda olmadığımız hazine...güzel bir söz vardır..
Dünyayı yöneten, kalem, mürekkep ve kâğıttır...ne güzel söylemiş söyleyen...
Artık kütüphanelerimizdeki memurlar sadece kitapların bekçiliğini yapar olmuş..bizler vurdumduymaz halimizle yapılan istatisliklere bile güler olmuşuz...bizim üzerimizden yükselenleri görürken bizler hala yerimizde sayıp, okumak mı o da ne der gibi kaçacak yer arıyoruz..
Ecdadımızın biriktirdiği bir kültür yığını bizleri bekliyor..
Bir yazı okumuştum okuma seviyesini renkli resimlerle süslü gazetelere, ondan ne olduğu belli olmayan bir kısım dergi ve afişlere kadar düşürmüş olan insan için her şey bitmiş demektir diye ne acı bir tablo malesef...
Faydalı eser okuyanlar cehaletten, bağnazlıktan kurtulup çevresine de vatanına da bulunduğu topraklara da ve en önemliside atalarına layık birer nesil olur..
Kültürümüzü geleceğe taşımak adına okumuyorum, anlamıyorum deme lüksüne sahip değiliz...emek ve çaba vermeden eğilmiş demiri düzeltemeyiz...
Bu anlamlı paylaşım için sonsuz minnet canım...+

Konu Gönülden tarafından (11-10-2009 Saat 19:09 ) değiştirilmiştir..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla