Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-14-2009, 12:02   #2
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı

DİLOVAN SOYADIM DEĞİL
Aslında “Dilovan” soyadım değil, adımdır. Evdekilerden ya da yakın arkadaşlarımdan kimse bana "Seher" demez. Babam nüfus kâğıdıma yazdıramamış. Asıl soyadım Açıkgöz... Dilovan’ın "Dıl"ı, Kürtçe “gönül” demek. Türkülerdeki “diley diley” yani... “Van” ise “onların” anlamında. Tam karşılığı, “Onların gönlü” yani... “Gönül şehri” ve “cana yakın” anlamlarında da kullanılıyormuş. Kürtçe dua ederken "Allah’ın rahmeti" anlamında da kullanıyorlarmış. Annem Dilovan’ı rahmetli Musa Anter'in Kürtçe sözlüğünden bulmuş
Enteresandır 1996’da tüm bunların Kürtçe’de olduğunu söyleyemediğim Recep Tayyip Erdoğan bugün Başbakan ve çok büyük bir sorunun üzerine cesaretle gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin “Alevi-Kürt” vatandaşı olarak ben de buna sonuna kadar destek oluyorum.
Açılımla ilgili tereddütleriniz var mı?
Var ama çok umutluyum. Evet, klibimin sansürlenmesi kötü bir olay Fakat yanlış yolda olduğum anlamına gelmez. Hiçbir şey de bitmiş değil. Bakın dünya bambaşka bir yere gidiyor. Yaşadığımız şu olaylar, içinden geçtiğimiz süreç, sadece Türkiye’nin aldığı kararların sonucu değil. Dünya, insanın insan kanı dökmesinden bıktı. Kendi kendini lanetliyor. Türkiye’de de aklı başında idareciler var ve insanlığın hasret kaldığı günler için öncülük ediyorlar

AÇILIMA "WE ARE THE WORLD" DESTEĞİ

Açılım üzerine Başbakan ile görüştünüz mü hiç?
Hayır ama yakın zamanda kendisini ziyaret edeceğim
Neler söyleyeceksiniz Erdoğan’a, kafanızda projeler falan var mı?
Bu açılıma destek vermekle birlikte neler yapılması gerektiği üzerine konuşmak istiyorum. Evet bir projem var. Tiyatrocu, sporcu, sinema ve film sanatçılarından oluşan, yani topluma mal olmuş kalabalık bir grubun bir araya getirilmesini isteyeceğim. Michael Jackson’un “Biz Dünyayız” anlamına gelen 'we are the world' şarkısını dünyadaki tüm sanatçılar tek ağızdan Afrika’daki aç ve yoksul insanlar için seslendirmişti. Neden biz de Türkiye için böyle bir şey yapmayalım. Hepimizin ortaklaşa söyleyebileceği, bir türkü ya da şarkımız illa ki var. Yoksa bile yazacak insanlarımız çok. Mesela Sezen Hanım'a (Aksu) teklif edilebilir ve isterse bu organizasyon düzenlenebilir. Tabi böyle şarkıya çekilen klip Kral TV’de yayınlanır mı yayınlanmaz mı? O da soru işareti olarak duruyor. (Gülüyor)

Kral TV’nin klibi yayınlaması gibi bir umudunuz var mı?
İnşallah yayınlayacaklar. Böyle bir beklentim var Bundan sonraki kliplerimi de göndereceğim yayınlasınlar diye. Zaten Mehmet söyledi. Biraz tezat oldu ama hem de Kürtçe okuduğum parçaya çektiğim klibi istedi.
Nasıl yani
Ben Anayım şarkısının yer aldığı albümümdeki "Zeyno" isimli Kürtçe şarkıya da klip çektim. Altında da Türkçesi yazacak. Mehmet’e “yayınlar mısın?” dedim. “Tamam” dedi. Analarınki yayınlamadı ama Kürtçe olanı yayınlayacak. Enteresan değil mi? (Yine gülüyor)

Sansür üzerine sanatçılardan destek geldi mi?
Şu anda beni arayan soran yok. Sanatçılar bu tip konularda çok organize olmazlar. Açıkcası beklemiyorum da. Yaparlarsa başım gözüm üstüne. Bakalım zaman gösterecek... Sezen Aksu'nun desteğini çok beklerim. Bu olaya çok da duyarlı. Mutlu olurum...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla