12-09-2009, 10:04
|
|
|
Direniş Sonuç Verdi
Ece Nur’un Direnişi Sonuç Verdi
İlköğretime başörtüsüyle giren Ece Nur hakkındaki sürgün kararı kalktı. 12 yaşındaki minik Ece başörtüsüyle okula girebildi.
Bağnaz, yasakçı, tek-tipçi eğitim sisteminin minik kurbanı Ece Nur Özel'in başörtüsü mücadelesi netice verdi.
Diyarbakır'da başörtülü olduğu gerekçesiyle başka bir okula sürülen Hamravat İlköğretim Okulu'nda 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özel'in sürgünü askıya alındı. Ece Nur'un bugün okulunda derslerine başladığı öğrenildi.
Ece Nur, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 54 gün başörtüsüyle eğitim görebildi. Milli Eğitim Bakanlığı Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na sürülen ve 1 Aralık'ta ders başı yapması gereken 12 yaşındaki Ece için Hamravat İlköğretim Okulu'nda şimdilik geçici bir formül bulundu.
Durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıyan İl Milli Eğitim Müdürlüğü zorunlu eğitim ilkesi gerekçesiyle okul hayatına son veremediği Ece'nin kaydını yeniledi.
Minik Ece'nin babası Murat Özel, "Çocuğumun okula devam ettiği ve devamsızlığı olmadığı konusunda okula noter götürecektim ancak okulda sadece 2 gün devamsızlığı olduğu için buna gerek duymadım. Bugün kızımın devam ettiği okuluna gittim. Noterle okula gittiğini tespit edecektim. Ancak okul yönetiminden kaydının silinmediğini daha doğrusu kaydının yenilendiğini öğrendim. Kaydının alındığı yeni okula da itiraz etmiştim, onlar da belirsizlik sonuçlanana kadar, kayıt işlemini askıya aldılar." dedi.
Kızının karşılaştığı işlemlerin hukuki olmadığını belirten Murat Özel, "Kızımın nüfus cüzdanındaki 'İslam' ibaresi durduğu sürece kızım başörtü ile okuyacak. Ya o ibareyi çıkartacaklar ya da başörtüyle okuyacak!" diye konuştu.
Haksöz dergisinin son sayısında kendisiyle yapılan röportajda Murat Özel, şunları söylemişti: "Kızım kendi tercihiyle başını örttü. Bizler beraber Allah'ın kitabını okuyor ve yaşamaya çalışıyoruz. Kızım da bu ayetleri anlayacak yaşta. Başörtüsünün Allah'ın emri olduğunu görüyor. O nedenle başını örtüyor. Ona okula giderken başını aç diyebilir miyim? Böyle bir şey Müslüman olarak bana yakışır mı? Elbette yakışmaz. Başörtüsüyle okula gitmek isteyen kızımı onayladım ve ona destek çıktım."
HAKSÖZ HABER
8 Aralık 2009
|
|
|