12-09-2009, 17:10
|
|
|
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı
Merak etmeyin efendim öyle bir çağda yaşıyoruz ki,herkesin herşeyden haberi olması artık çocuk oyuncağı...Hatta medya organlarının bazıları 7/24 saat eğitim uyguluyor!
|
Sorun da burda degil mi? Olur olmaz seyler ögretiliyor çocuklarimiza ve dogruyu yanlistan ayirmakta oldukça güçlük çekiyorlar. Bizler çocugun yasina uygun bir biçimde ve belli sinirlar içinde bilgi vermeliyiz ki dogru bir temelden yola çiksin.
Cinsel egitim denildiginde hemen fizikî anlamda anlasilmasinin yanlis oldugunu düsünüyorum. Kiz-erkek iliskilerinde dikkat edilecek sinirlar da cinsel egitim çerçevesinde algilanmali. Dogru bilgiyi verdikten sonra çocugun/ergenin ona asiladigimiz bilgiler/prensipler ile uyusmayanlari bizlerle konusmasini saglamak da ayri bir beceri istiyor. Etrafimizda cinsellik hakkinda o kadar "pislik" (!) var ki bu bilgileri çocuklarimiza vermek zorundayiz. "Ayip" oldugunu düsündügümüz taktide çocuk mevcut olan kaynaklardan bilgi edinecektir... hemde ne bilgi!
Su an tv dizilerinde daha ilkokuldan itibaren kiz/erkek arkadasi olan çocuklar görmekteyiz... ergenlik döneminde geldiklerinde ise neler neler yapiyorlar... Her ne kadar masumane bir sekilde bizlere yutturulmaya çalisilsa da, bunlar çocuklarimizin bilinçaltina yerlesiyor ve bu modelden baska bir bilgi edinmeyenler bu tür davranislarin oldukça normal oldugunu düsünerek ayni davranislari sergiliyorlar. Sonra aileler "Biz nerde yanlis yaptik?" diyedursun, is isten geçmis oluyor...
|
|
|