Şimdi birileriyle görüşme yapmak onlardan icazet almak anlamına gelmez ! Yunanistan Başbakan'ı mazmatasını almadan geldi Sn Başbakan'ın yanına , Obama ise ilk resmi ziyaretlerinden birini ülkemize yaptı .Nato daki söz sahibliğimiz zaten aşikar. Ülkemizin her geçen gün devletler muvazenesinde söz sahibi olmakta , barış görüşmelerinde en güvenilir ülkelerden biri . Artık ülkemiz eskisi gibi birtakım burjuvalrın sempati duydugu ülkelerle değil tüm dünya ülkeleriyle (tıpkı ABDÜLHAMİT han zamanındaki gibi ) irtibat halinde .
8 yıldır ülkenin refah seviyesinde ki yükselişe en güzel örnek giyindiğimiz elbiseler, kullandığımız arabalr,evler ! Muhakkak zor durumda olan var ancak bu her dönem oldu , ben şu an yola çıktıgımda eski araba göremiyorum ve sokakta park edecek yer !
Açılımın ne olduguna gelecek olursak bu uzun konu ama şunu söyleyeyim . Artık önüne gelen ben devletim diyerek suçlu-suçsuz ayırmadan acımasızca muamele edemeyecek . İnsanlar baskı altına alınarak devletlerine düşman edilmeyecek.
Ahmet Türk konuşmasında bizim anadil ile bayrak ile toprak ile bir sorunumuz yok diyor bu sizce ülkeyi bölmek isteyen bir söylem mi ? Bunu ona söyleten demokratik açılımdır.
|