Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2009, 13:49   #6
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Rasûlüllah(s.a.v)buyuruyorlar ki;

"Musa(a.s)'ın kavminden mûbarek bir zat vardı..Bu zat 100 yaşını geçmişti ve bluğ çağına erdiği günden sonra Musa(a.s)'a inanıp İman ettikten sonra,halkın çıkmakta zorlandığı bir dağda küçük bir mağaraya girmiştir..Ve bu mağarada alnını secdeye koymuş,100 yıldan beri vefat edene kadar alnını secdeden kaldırmamıştır..(Sadece vakit namazları için ve ölmeyecek kadar yemek ve su ihtiyacını gidermek için,bir yakınının mağaraya getirdiği şeylerle beslenir,tekrar alnını secdeye atardı..)Musa(a.s)kavminden olan bu mûbarek zatın Allah(c.c)katındaki değerini çok merak ediyordu ve birgün Rabb'imize müracaat etti.."Ey Rabb'im..Kavmimden olan,alnını hiç secdeden kaldırmayan bu zatın senin katındaki durumu nedir.?"diye sordu..Rabb'imiz;"Ya Musa(a.s)..Bu kulum benim katımda çok kıymetlidir..O'na cennette bir çok köşk ve saraylar hazırladım..Ama bunu ona bildirme,belki bu yüzden gaflete gelebilir..Ancak ya Musa(a.s)..Ahir zaman gelecek Muhammed Mustafa(s.a.v)'in ümmetinden her kim 5 vakit namazını kılarsa,o kişi benim için senin kavmindeki bu kişiden bana daha sevimli ve daha kıymetlidir.."buyurdu..

Rabb'imiz bu ümmete bu kadar değer veriyor..Buna karşı bizler 24 saat içinde en fazla 1 saat ayıracak şekilde 5 vakit namaz kılamıyorsak,vay halimize..

Peygamber Efendimiz(s.a.v)kutsi bir Hadis'i Şerif'te,namaz kılmayanları değil,bir vakit namazı bile kasten kılmayanları şöyle korkutuyor;

"Rabb'imden korkmasam,bir vakit namazı kılmayanın evini başına yıkardım.."

Hz.Ömer(r.a)'da şöyle buyurmuştur;

"Namaz kılmayanların evlerini kendi ellerimle yakmak isterdim..En azından dünya'da yansınlar ki;cehennemin ateşine katlanamazlar.."

Efendi Hazretlerimiz buyururdu ki;

"Bir genç namaz'da alnını secdeye koyduğu anda şeytanlar feryat eder ve"Biz bu genci bir daha kandıramayacağız"derler..

Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla